Javi Salamero continuarà la temporada que ve a la banqueta del Figueres, combinant aquesta tasca amb la de gerent, que ja feia des de l'estiu. El tècnic, que es va fer càrrec del primer equip a primers de novembre després de la destitució de Xavi Agustí pels mals resultats, assegura que se sent «molt còmode» al club i que té ganes de culminar-hi un projecte «engrescador». La renovació de Salamero es va escenificar ahir a la tarda a Vilatenim en una roda de premsa on també va prendre part el president Narcís Bardalet.

«Tant el club com jo creiem en aquest projecte, amb jugadors joves i amb molta gana, i una política general molt clara, amb la voluntat de tenir cura i consolidar el futbol femení, i millorar la base quantitativament i qualitativa», detallava Javi Salamero, que se sent «un privilegiat» per la «llibertat i tranquil·litat» que ha trobat a Vilatenim. Ell, que ja havia dirigit la FE Figueres quinze anys enrere, afirma que «necessitava aquesta estabilitat després d'un ascens frustrat a Palamós, perquè amb la meva destitució no em van deixar pujar» i assegura que és «feliç» gaudint «de l'ambient competitiu i de bon rotllo que hi ha a la plantilla. M'he trobat un grup com mai, i per poder-li donar continuïtat hem acordat la meva renovació i estem començant a parlar amb diversos jugadors per mantenir el bloc».

Tot i que la Unió és catorzena, amb 28 punts, a Salamero no li passa pel cap que hagin de patir per salvar la categoria aquest curs. Diu que l'objectiu ha de ser «millorar els resultats de les temporades anteriors» i que «estem segurs i confiats que tancarem la lliga de mitja taula cap amunt».

El tècnic també recorda que al juliol els va costar fer la plantilla després que diversos jugadors marxessin al Peralada. «Gràcies al compromís de Marc Gelmà vam poder iniciar el projecte. La mitjana d'edat de l'equip és de 21,5 anys, i això és molt verge per a una categoria tant competitiva com la Tercera. Però estem creant una cosa molt maca, que l'any que ve ens agradaria consolidar». En aquest sentit, Javi Salamero va avançar que la voluntat del club és poder augmentar el pressupost per construir, a partir del bloc actual, una plantilla encara més competitiva.

La renovació s'ha tancat ara precisament per poder planificar amb temps la propera campanya. Abans, però, el Figueres ha de centrar-se a acabar aquesta. Diumenge a Vilatenim hi ha derbi contra el Banyoles. «Serà un partit entre dos equips necessitats. Nosaltres estem rendint a nivell molt bo i mereixeríem algun punt més», va dir. Poc després de la presentació, el club va confirmar la incorporació del migcampista mexicà Carlos Treviño.