El ciclisme català no havia tingut mai un equip professional femení fins que, la temporada passada, el Club Ciclista Baix Ter de Torroella de Montgrí es va llançar a la piscina amb el Massi-Tactic UCI Women's Team. En el seu primer any, el conjunt empordanès va sumar els primers punts en proves del World Tour com el Tour Chongming Island de la Xina, la Madrid Challenge by La Vuelta o l'Euskal Bira i, com a resultat més destacat, va aconseguir la tercera posició en el Campionat d'Espanya amb Mireia Benito. «Va ser un primer any complicat, tant en l'àmbit esportiu com en l'econòmic, però ens va servir per col·locar-nos en el rànquing UCI i que la gent ens conegui», explica el president del club, Sergi Güell, abans que el Massi-Tactic estreni aquest diumenge en la Volta a la Comunitat Valenciana la seva segona temporada a l'elit en què, «gràcies al fet que l'any passat moltes corredores es van fixar en nosaltres i n'hem pogut incorporar de nivell». El director esportiu Manel Gonzalo i el director de l'equip Àngel González podran comptar amb ciclistes estrangeres com la canadenca Gabrielle Pilote-Fortin o la irlandesa Lauren Creamer, a més de repatriar del Sopela basc les germanes Ariadna i Mireia Trias, de Mont-ras. Precisament, la petita de les Trias, Mireia (19 anys), Pilote-Fortin, Creamer, Nerea Nuño, Isabel Martín i la veterana ciclista de Rota Belén López, 35 anys i més de deu títols estatals al llarg de la seva carrera, són les sis corredores amb les quals el Massi-Tactic UCI Women's Team competirà diumenge a València.

«A la Volta a la Comunitat Valenciana ja hi vam participar l'any passat, vam acabar-la i ara esperem fer-ho el millor possible i quedar entre les deu primeres», detalla Àngel González sobre la primera cita de l'any on, com a mostra dels canvis a l'equip, només hi haurà una corredora de les que formaven part del Massi-Tactic la temporada passada. Serà la veterana Belén López, perquè les altres cinc són cares noves: la ciclista de Mont-ras Mireia Trias corria pel Sopelana basc, la canadenca Gabrielle Pilote-Fortin pel WNT-Rotor alemany, la irlandesa Creamer pel podium Ambition britànic i Isabel Martín i Nerea Nuño han vingut del Bizkia i del Río Miera respectivament. Cinc cares que, però, no són les úniques d'un grup on, a banda de Belén López, continuen Mireia Benito, Marina Isan, Tere Ripoll, Noemí Ferrer i Patri Ortega. A més de les cinc que s'estrenaran demà passat a València, la resta de cares noves són Ariada Trias (que com la seva germana petita arriba del Sopela), la paraguaiana Maria Asunción Espinola (WCC Tema suís), la polonesa Karolina Perekito (Equano Wase belga) i la francesa Chloë Turbin (Health Mate belga).

Un cop superada l'estrena en la prova de diumenge, una cursa d'un sol dia, el Massi-Tàctic té programades un parell de proves per etapes més també en terres valencianes - la Setmana Ciclista Valenciana (20-23 de febrer) i la Volta Castelló (28 de febrer-1 de març) - abans de la Omloop van de Westhoek belga del 22 de març.