El Barça es va acomiadar de la Copa del Rei amb una dolorosa derrota a San Mamés. En un duel igualat, va ser el conjunt blaugrana el que va disposar de més i millors ocasions, totes frenades pel porter local Unai Simón. A més, va rebre l'estocada final al descompte, amb un gol en l'afegit d'Iñaki Williams. Amb aquesta classificació, el futbol basc completa una jornada històrica amb l'accés a les semifinals dels seus dos principals equips, l'Athletic i la Reial Societat, eliminant en tot just quatre hores als dos grans del futbol estatal i mundial: Barcelona i el Reial Madrid.

L'Athletic, encara amb tres centrals a l'alineació, va sortir decidit a buscar al seu camp a un Barcelona en el qual, sorprenentment, Quique Setién va deixar d'inici a Antoine Griezmann a la banqueta i amb Sergi Roberto per poblar més el mig camp. Li va sortir el que buscava al conjunt de Gaizka Garitano, que va atabalar el seu rival, encara que el major perill el generaven el visitants. Concretament Ansu Fati, qui al minut 4 va disparar desviat en una primera ocasió generada per Messi i en el 7 es va topar amb Unai Núñez en un xut a la mitja volta dins l'àrea que ja havia batut Unai Simón. Núñez va aparèixer de nou per frenar Messi en una diagonal per l'esquerra i De Jong va rematar de cap bombejat, buscant l'escaire, davant un atent Simón.

L'Athletic va marcar un gol després del servei d'un córner al minut 10, però Williams estava en fora de joc en rematar una pilota al primer pal. Va haver d'esperar una estona per tornar a comptar amb una bona oportunitat malgrat el seu gran esforç i la va trobar a la mitja hora de joc en un error de Ter Stegen. Però Dani García va rematar massa desviada la pilota franca que li havia quedat a la vora de l'àrea. Tampoc Raúl García va poder ser massa contundent després d'un nou córner amb el qual va acabar una impressionant cavalcada de Núñez des de la seva posició d'últim central. Una falta poc més enllà de la frontal amb Messi per llançar-la va atemorir San Mamés just quan arribava el descans, però l'estrella argentina la va estavellar a la barrera.

No va oferir molt el començament de la segona meitat més enllà de diverses caigudes en l'àrea rival, una de Dani García i dues de De Jong, en què l'àrbitre gairebé fins i tot es va enfadar amb els atacants d'un i altre equip. Al guipuscoà li va xiular falta i a l'holandès el va amonestar a la primera i ganes li van quedar de fer-ho en la segona. Un xut de Williams que va acabar en córner va animar la graderia i a l'Athletic, però la millor ocasió va ser la que va tenir el Barça per fer pujar el 0-1 al marcador. Aquest cop Griezmann, que acabava d'entrar al camp, va fallar un gol impropi d'un futbolista de la seva entitat. Va rematar al cos d'Unai Simón una centrada des de la dreta de Sergi Roberto quan ho tenia tot de cares perquè la pilota anés a barraca.

Amb l'empat sense gols a l'electrònic semblava que el partit marxaria cap a la pròrroga, la tercera que hauria viscut l'Athletic des de l'inici de torneig, però en una acció sorprenent i alhora inesperada, Iñaki Williams va aconseguir pentinar la pilota davant la presència de Sergio Busquets una centrada des de la banda dreta d'Ibai. La pilota es va enverinar fins al punt que va ser impossible per a Ter Stegen. Deliri a San Mamés. Accedeix l'Athletic a les semifinals de la Copa, la seva competició preferida. El sorteig per a la següent ronda, que aquest cop ja serà a doble partit, se celebrarà aquest divendres a partir de les 13 hores.