La penúltima jornada de la fase regular de LEB Plata pot servir per aclarir moltes de les incògnites que encara hi ha a l'aire de cara a la segona part, la decisiva, de la temporada. Prat i Bàsquet Girona arriben al partit d'aquest vespre (20.00) buscant una victòria que comptaria en la posterior lligueta per l'ascens que tots dos disputaran. En el cas de l'equip d'Àlex Formento, hi ha en joc la possibilitat d'accedir-hi amb un bon balanç de 6-4, en cas de guanyar i que el Barça B asseguri la classificació (avui la pot certificar matemàticament si supera el Gran Canària, el seu principal rival.

Formento deia ahir que «a aquestes altures de la competició i entre dos rivals classificats a la part alta haig de preveure un partit de màxima igualtat. Esperem que no s'assembli al de l'anada a Fontajau (el Girona va perdre 64-68) i que es va decidir al darrer minut. A la primera part, amb petites diferències, ells van dur la iniciativa, en el tercer ens van desbordar, i gràcies a un magnífic darrer parcial vam poder competir per la victòria fins al darrer segon». El triomf, però, se'l va apuntar el Prat i per això el tècnic reclama poder tenir un millor control del partit.

«El Prat té jugadors amb talent i la seva classificació és fruit de la bona feina que fan», va reiterar el tècnic. De moment, Múrcia, Girona, Prat, Menorca, i l'Hospitalet ja tenen cinc dels sis bitllets per a la fase d'ascens de la conferència est. El Barça s'hi pot afegir avui.