La selecció espanyola femenina de bàsquet ha segellat aquest diumenge el seu bitllet per als Jocs Olímpics de Tòquio després de vèncer a Gran Bretanya (69-79) en el tercer i últim partit del Preolímpic de Belgrad (Sèrbia), un resultat que permet que les jugadores puguin guanyar una nova medalla olímpica després de l'èxit de Rio 2016 (medalla de plata). A l'equip espanyol hi ha les jugadores de l'Uni, Marta Xargay i Laia Palau, i la bescanonina Queralt Casas.

La vigent campiona d'Europa acudirà així a la seva cinquena cita olímpica, on provarà de repetir o millorar la plata que van aconseguir a la ciutat brasilera després de sucumbir només davant els Estats Units. A la capital nipona tindrà l'oportunitat de penjar-se la seva segona medalla olímpica i la novena medalla en grans tornejos en els darrers deu anys.

Gran Bretanya (69): Green (1), Vanderwal (3), Leedham (15), Fagbenle (21) y Samuelson (13) -- cinc inicial--; Fong, Handy (14), Jones (2) i Monakana.

Espanya (79): Palau (2), Ouviña (8), Torrens (9), Gil (11) y Nicholls (11) --cinc inicial--; Xargay (10), Domínguez (9), Rodríguez (2), Abalde, Casas (2), Conde (15) i Lo.