Moltes hores de feina dels treballadors municipals i el gest de la Generalitat, que ha cedit sense cost el parquet que no s'estava utilitzant a Tarragona, faran possible el que semblava impensable fa pocs dies. L'Spar Citylift Girona-Perfumerías Avenida d'aquest diumenge es jugarà a Fontajau.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, va explicar ahir durant una visita al pavelló de Fontajau que des de l'Ajuntament esperen tornar a tenir la instal·lació al cent per cent «durant la primera quinzena de març».

Els desperfectes provocats pel temporal Gloria, on durant les últimes setmanes s'ha treballat contra rellotge per tornar-lo a tenir a punt tant aviat com fos possible. Ahir es va col·locar el nou parquet i, un cop estiguin pintades les línies per jugar a bàsquet, demà tant l'Spar Citylift Girona com el Bàsquet Girona s'hi podran entrenar per, almenys, tenir-hi un contacte abans dels partits del cap de setmana. Dissabte els de Formento rebran l'Albacete (20.00) en l'última jornada de la lliga regular de la LEB Plata, i l'endemà Fontajau es posarà de gala per a l'esperat clàssic de la Lliga Femenina entre l'Uni i el Perfumerías Avenida (13.00).

Palau va voler donar les gràcies «a totes les persones, entitats i clubs» que han ajudat durant aquestes setmanes a posar a punt Fontajau després de la inundació que va patir. La regidora va recordar que veient els danys provocats per la inundació (la pista va quedar negada amb un metre i mig d'aigua) «pensava que trigaríem mesos a tornar-ho a tenir tot arreglat». Al final en unes setmanes s'ha pogut aconseguir que els dos equips professionals puguin tornar a l'activitat; i es calcula que «durant la primera quinzena de març la instal·lació ja tornarà a funcionar al 100%, amb tots els equips jugant aquí i fent també les activitats del Servei Municipal d'Esports».

La regidora va confirmar que els càlculs que va fer l'Ajuntament per valorar els danys (una mica més d'un milió d'euros) van ser precisos i que aquesta serà la xifra que s'hi haurà invertit per tornar a tenir l'equipament en estat de revista. Això sí, s'estalviaran el cost del lloguer del parquet perquè la Generalitat els ha cedit el que tenien sense ús a Tarragona. En aquest sentit, Eva Palau va agrair a la Secretaria General de l'Esport aquesta deferència i també a l'Ajuntament de Tarragona «perquè han entès que això era una situació inesperada».

El parquet provisional es mantindrà fins a final de temporada «i a finals de juny o principis de juliol, amb tranquil·litat, el canviarem per un de nou que ja hem iniciat els tràmits per comprar però que encara trigarà uns mesos a arribar».