Svetislav Pesic va tornar a ensopegar ahir en una Copa del Rei celebrada a Màlaga. Tretze anys després de quedar-hi eliminat, també a quarts de final, contra el Joventut, amb l'Akasvayu, en un partit on ho tenien tot de cara per passar a semifinals (els gironins guanyaven de 5 a 50 segons del final i van acabar perdent 82-84 a la pròrroga). El botxí, en aquesta ocasió, ara del Barça, va ser el València, on encara hi juga un San Emeterio que el 2007 defensava els de Fontajau.

Els blaugranes, uns dels favorits al títol, vencedors de les dues últimes Copes, ja són a casa. A la cinquena va ser la vençuda i, després de quatre derrotes consecutives, el València es va prendre la revenja i va eliminar en quarts un irregular Barça, que va caure fruit de les seves desconnexions i que, en aquesta ocasió, no va poder contrarestar la major empenta taronja. Els de Pesic va abusar del triple: 14/43.

Després d'un inici igualat, a tres minuts i mig del primer quart guanyava el Barça 18-12 i sis minuts després el seu atac feia aigües i perdia per 18-32 després de massa temps encadenant errors, cosa que li va costar un parcial en contra de 0-20. Però tot i això van tornar a entrar al partit (38-41 al descans). Un triple de Mirotic va retornar els blaugranes, molts minuts després, el domini en el marcador tot just arrencar el tercer parcial però va arribar llavors una nova apagada blaugrana. 0-12 i de nou el València per davant (52-64).

El Barça ho intentatva a batzegades. Els intents a la desesperada van estrènyer una mica el marcador, i una falta antiesportiva de Doornekamp va retardar l'eufòria valenciana ja que el Barça es va posar a quatre a 22 segons. Colom només va poder anotar un tir lliure en la següent jugada i Adam Hanga, va situar el 78-80 amb un punt des de la línia de personal. El rebot del segon llençament, tirat a fallar, va ser per al València, que va sentenciar el 78-82 amb dos tirs lliures. Demà el València jugarà les semifinals contra el Reial Madrid, que va tombar el Bilbao (93-83).