El GEiEG ha anunciat aquest matí, en una roda de premsa del seu president Francesc Cayuela, i del director general, César de Tiburcio, a Sant Ponç, que els danys provocats pel temporal Gloria tenen un valor de dos milions d'euros. Una xifra que encara pot ser més alta perquè aquí només es compten les despeses materials i no les que s'han generat amb la manca de funcionament de la instal·lació, com ara, deixar de donar serveis a escoles i grups. Igualment el Grup ha anunciat l'inici d'una campanya popular sota el lema "El GEiEG et necessita, suma-t'hi" destinada a recollir donatius per part de la ciutadania.

Sant Ponç va ser la instal·lació més afectada pel temporal Gloria a conseqüència del desbordament del Ter. El GEiEG va tancar-la el 24 de gener i l'endemà va començar a analitzar els desperfectes. Un mes més tard, dilluns que ve, la instal·lació reobrirà parcialment (serveis de fitnes, activitats dirigides no aquàtiques i pistes d'squaix, pàdel i tennis). El dia 2 de març hi ha previst que es pugui disposar ja de la piscina de 25, i que el 9 entri de nou en funcionament la de 50 metres i els serveis de la zona d'aigües.

Cayuela ha destacat que els desperfectes més greus han sigut "en bona part de pistes de pàdel i tennis, que van quedar innundades, els danys a la pista i al camp de futbol sala de gespa artificial, i també en els despatxos. A més es van inutilitzar els vestidors". Sobretot, però, els problemes més greus es van detectar "en la maquinària que fa funcionar les dues piscines, en la instal·lació elèctrica i en la climatització". En aquest sentit s'ha hagut de fer de nou tot el sistema elèctric, per posar un exemple.

El president ha assegurat que "si tothom fa el seu rol" el GEiEG podrà assumir el dur cop que li representen aquestes despeses. El president compta amb l'assegurança, les ajudes promeses per les institucions, i també amb els diners que puguin arribar a través de la campanya de captació de fons. En ella hi han col·laborat, fent uns videos promocionals, el futbolista del Girona Àlex Granell, Marta Xargay i Èric Surís (Uni Girona), el triatleta Jan Frodeno, el xef Joan Roca, l'actor Pep Cruz, el membre d'Els Amics de les Arts Joan Enric Barceló, el nedador Miquel Sunyer, la presidenta d'Oncolliga, Lluïsa Ferrer, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.