L'Spar Citylift Girona va superar (60-69) ahir el Gernika, un rival directe amb qui estava empatat a la classificació, i també se li va emportar l'average particular (les basques van ser el primer equip que va doblegar les gironines a casa a l'anada) i superar-lo en la classificació. De moment l'Uni ha dormit líder a l'espera del que faci avui el Perfumerías Avenida contra l'Ensino Lugo. El que té garantit l'equip gironí és recuperar almenys el segon lloc, fins ara a mans del Gernika. L'australiana Bishop es va erigir com la millor jugadora del partit després d'anotar vint punts. Adanora Elonu també va aportar el seu granet de sorra. Sobretot a la primera meitat, on es va mostrar amb confiança tan ofensivament com defensivament. Andusic i Vasic, amb problemes al maluc, no van jugar.

Ara mateix les jugadores i l'equip tècnic de l'Uni Girona si fes un cop d'ull al mes de gener, dirien que el sotrac sofert ja s'ha superat. I raó, si ho fessin, en tindrien de sobres. Les gironines van patir una d'aquelles dinàmiques que tanta por fan quan hi penses. Però és que normalment qualsevol equip gran en pateix una durant l'any. I l'Uni si ha demostrat una cosa aquesta temporada és que és un equip gran. El primer mes del 2020 no va emergir-se de la millor manera per a les de Fontajau. Fins a tres derrotes seguides van conrear a Lliga. Un balanç que va fer-los perdre la primera plaça. Però va arribar l'aturada pel Preolímpic. Des de llavors: victòries contra el Perfumerías Avenida a Lliga i contra l'Schio a Eurolliga.

Ahir tocava arrodonir aquests dos bons resultats. La gesta no es presentava sencilla. Per aconseguir-ho s'havia de superar el Gernika a la seva pista per intentar avançar-les a la classificació. La prèvia de l'enfrontament ja va deixar destelles que la victòria al Maloste no seria bufar i fer ampolles. Sonja Vasic causava baixa degut a unes molèsties al maluc. Però les gironines es van refer a través d'un començament de partit amb transicions ràpides superant una defensa zonal de les basques i aprofitant molt bé les cantonades per encistellar de tres. Elonu es va erigir com una de les jugadores amb més protagonisme realitzant dos taps. La faceta ofensiva va ser capitanejada en tot moment per l'australiana Kate Bishop. La jugadora gironina va acabar amb 20 punts en el partit, que va fer oblidar per moments l'absència de Coulibaly en el parquet.

L'enfrontament es va trencar en el segon quart amb un parcial de 0-8 i amb una Araújo fent un 2+1 i posant a les visitants amb un avantatge de 13 punts (18-31). Tot i aquesta diferència, les gironines no van gosar posar una marxa menys a la segona part. Defensivament, les coses rutllaven, i molt. L'Uni va arribar a guanyar 32-50 al tercer quart, i feia la sensació que el triomf no es podria escapar. El Gernika va acabar fent una reacció final en el darrer parcial (29 punts anotats) que els va permetre maquillar la derrota però sense tenir opcions ni de mantenir l'average (havien guanyat de tres a Girona) ni de remuntar.