Contra els càntics de «Bartomeu dimissió», Lionel Messi va tornar a donar oxigen a un club crispat en l'àmbit institucional. El seu pòquer de gols en la golejada (5-0) contra l'Eibar va ser miraculós per convertir en aplaudiments l'ambient enrarit que es respirava quan els jugadors van saltar a la gespa. L'afició va posar la creu a la junta, i va tornar a rendir-se als peus de l'astre argentí.

L'Eibar, mentrestant, va sumar un nou partit al Camp Nou de buit, ja que en la seva sisena visita a l'estadi es va emportar una nova derrota. El partit es plantejava com un nou desafiament per al Barça davant un rival que el pressionaria des del primer instant i impedir-li treure la pilota amb alegria. Tanta és la pressió al Camp Nou contra el seu equip per la sortida de la pilota des de Ter Stegen que en el minut 6 el públic ja va xiular al porter quan aquest retenia la pilota als peus. Igual que la setmana passada contra el Getafe, Ter Stegen va apostar llavors per treure en llarg i va buscar en nombroses ocasions al xilè Arturo Vidal, que inicialment va sortir per formar un rombe al centre del camp blaugrana (el Barça només va treure a dos davanters), però que es va llençar a un costat per esperar la pilota al llarg des del seu porter.

Mentre el Barcelona intentava assentar-se al camp i superar un ensurt d'un gol de l'Eibar en el minut 4, anul·lat per fora de joc de Sergi Enrich, Messi al 14 va rebre una pilota a la frontal, es va desferdels dos centrals, amb túnel a Arbilla, va aguantar la pressió de Diop i davant la sortida de Dmitrovic, el va superar amb un toc subtil (1-0). L'Eibar ho va intentar amb un xut d'Inui des de la frontal. El joc dels bascos va mantenir la intensitat en la pressió, però va recular en veure que el Barcelona s'allargava en la sortida. El Barça no dominava amb claredat, superava amb comoditat la primera línia de pressió, però dalt només tenia idees interessants un Messi amb pocs socis inspirats. El Barça va veure perillar el seu avantatge en un xut duríssim d'Escalante des de fora, en una de les poques accions ofensives de l'Eibar, molts més interessat en la contenció. Messi va tornar a marcar (2-0, minut 37), després d'un elaborat servei de banda en el qual van combinar Busquets i Vidal, aquest va cedir-la a l'argentí, que es va endinsar a l'àrea sortejant rivals i creuant la pilota al fons de la porteria. Una altra vegada el capità blaugrana, en el 40, va rebre una pilota franca, la va cedir a un Griezmann millor posicionat, però al francès se li va fer fosc i en el rebot, l'esfèrica li va tornar a caure als peus de Messi, que va marcar el tercer de la tarda.

A la segona part, l'Eibar va marcar en el 63, però el gol va acabar anul·lat per joc perillós en la rematada d'Arbilla, que va elevar massa el peu quan Piqué també intenta-va anar per la pilota amb el cap. En un partit ja amb el to baix, Messi al 87, en una nova acció genial, quan es va trobar una pilota a l'àrea petita i després de sortejar un defensa i el porter, va marcar el quart de la tarda (4-0), i dos minuts després Arthur arrodonia la festa amb el 5-0 en una acció que es va iniciar amb un xut del debutant Braithwaite que Dmitrovic havia desviat cap a la zona del brasiler.