Un gol del francès Antoine Griezmann va matisar anit una actuació grisa del Barça, que va sumar un valuós empat a Nàpols en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Després de pagar la seva lenta i estèril possessió i anar-se'n a la mitja part amb un marcador advers per culpa d'un golàs del belga Dries Mertens, l'equip de Setién va igualar a l'inici de la represa gràcies al davanter francès, en una acció originada en una gran passada vertical de Busquets. El gol va ser la millor notícia per a un equip que perd Vidal i el mateix Busquets per a la tornada i que va veure com se li lesionava Piqué al tram final.

El Barça, amb Umtiti a l'onze titular i el croat Rakitic al mig del camp com a principals novetats, va controlar la pilota però li va costar jugar cap endavant contra un rival compacte, que buscava sorprendre al contracop. Mertens, en pressió constant sobre Segio Busquets, va dificultar la feina d'un conjunt, el blaugrana, que a la primera meitat només va rematar una vegada a porteria mitjançant Messi (m.8), en la seva estrena al San Paolo, i que va pagar una indecisió defensiva de Junior Firpo amb el gol local.

A la mitja hora de joc, el polonès Piotr Zielinski va superar el lateral esquerre i va oferir la pilota a Mertens, qui va fulminar el porter Ter Stegen amb un cop de dreta a l'escaire. Necessitava noves solucions el Barcelona davant un San Paolo que rugia i que va estar a punt de celebrar el segon gol abans de la mitja part, quan el grec Kostas Manolas va rematar fora una assistència de Callejón.

Males sensacions rumb al descans i el segon temps que no començava millor per al Barça, que veia com a Busquets li ensenyaven una targeta groga que li impedirà estar al partit de tornada per acumulació de targetes. La seva falta va provocar la lesió de Mertens, que va demanar el canvi. La seva sortida del camp va coincidir amb més espai per a Busquets, l'encarregat de signar una magistral passada vertical cap a Semedo, que va cedir la pilota a un Griezmann salvador que va fer el gol de l'empat.

Un partit fins a aquest moment molt bloquejat tàcticament es va tornar més imprevisible, amb Insigne i Callejón que van perdonar el segon gol napolità i Messi que no va aconseguir rematar per pocs centímetres una assistència d'Arturo Vidal i que va acabar amonestat per atropellar involuntàriament el porter David Ospina.

Els tècnics van decidir jugar noves cartes per aprofitar el moment. Setién, que no tenia grans alternatives a disposició a causa de les baixes, va buscar més ritme amb l'entrada del brasiler Arthur Melo per Rakitic i Gattuso va afegir espurna ofensiva amb Matteo Politano per Callejón.

Van intercanviar avisos els dos equips, però amb poca efectivitat. Insigne, al Nàpols, i Arthur, al Barcelona, ho van intentar amb dos xuts desviats. Van ser les últimes jugades tècniques en un partit que va acabar amb nerviosisme i més males notícies per al conjunt que dirigeix Quique Setién. Vidal va acabar expulsat per veure dues grogues entre el 87 i el 89 per falta i protestes amb el portuguès Mario Rui, i Piqué es va haver de retirar per molèsties en un turmell, per la qual cosa perilla el seu concurs al clàssic d'aquest diumenge. Queda tot obert per a la tornada, en què el Barcelona necessitarà canviar de ritme i substituir Busquets i Vidal per continuar amb pas ferm el seu camí europeu.