Dur revés per al Reial Madrid, que anit va veure com el Manchester City feia un pas de gegant per classificar-se per als quarts de final de la Lliga de Campions després d'assaltar el Santiago Bernabéu. El conjunt que dirigeix Pep Guardiola es va imposar per 1-2 i ho va fer amb dos gols en cinc minuts d'autèntica bogeria que van deixar sense cap mena d'efecte la diana inicial d'Isco. D'aquesta manera, als de Zinedine se'ls complica, i de quina manera, la continuïtat a la màxima competició continental.

Guardiola es va sortir de nou amb la seva. Per sisè cop, i en només nou enfrontaments, va aconseguir guanyar a Chamartín. Ho va fer al tram final del partit gràcies als gols de Gabriel Jesus i De Bruyne, aquest últim després d'un penal comès per Carvajal. El gol dels blancs, que van ser inferiors al seu rival en tot moment, va ser un miratge que durant uns minuts va semblar afavorir els locals en el primer dels dos partits de la eliminatòria. El resultat final obligarà el Reial Madrid a sortir a l'Etihad Stadium amb el ganivet entre les dents i tot després d'un partit amb diverses alternatives. Va estar lluny de les seves actuacions més brillants i va acabar claudicant davant la seva evident falta de gol. A més, per arrodonir-ho, Sergio Ramos va acabar expulsat al veure la vermella directa en una acció al llindar del temps de descompte.

No va arribar el tercer de miracle, perquè amb els madridistes completament fosos i esperant el xiulet final, el City va gaudir d'alguna arribada amb cara i ulls per ampliar l'avantatge, com un contracop que Mahrez no va saber definir i que hauria pogut convertir-se en un 1-3 encara més dolorós per als de casa.