Diumenge (12.00) el Llagostera té una prova de foc per posar fi a la mala dinàmica que arrossega l'entitat blaugrana des del desembre, quan es van desfer al Municipal de l'Olot (1-0). Des de llavors, cap victòria. Per trencar-la, hauran d'assaltar una Nova Creu Alta d'un Sabadell, líder i que està vivint una temporada de somni. Qui coneix l'equip barceloní de cap a peus és el central Yeray Sabariego. Als seus 26 anys, el de Badia viu la seva segona temporada a les ordres d'Oriol Alsina, on va arribar-hi procedent de l'Olot.

Diumenge torna a casa. Té la data marcada amb vermell?

Sí, tinc moltes ganes d'anar-hi. Des que vaig sortir del Sabadell que no he trepitjat la Nova Creu Alta com a jugador. Vaig poder fer-ho amb l'Olot, però una lesió al genoll m'ho va impedir. Serà especial, sens dubte. Quan va sortir el calendari una de les coses que vaig fer primer va ser mirar quan havíem d'anar cap a Sabadell.

Ve d'una titularitat contra l'Oriola. Es veu repetint a l'onze?

Mai se sap si es jugarà o no des d'un principi. Si surto de titular, millor, és clar. Però estic completament segur que qui jugui ho farà bé. Si he de sortir de suplent, no hi ha cap problema, ho faré amb moltíssima il·lusió.

Amb el Sabadell va debutar a Segona A. És la seva millor experiència com a futbolista?

Sí, tot i que va ser un any complicat. Vaig viure el millor i el pitjor que un jugador de futbol pot patir. Per un cantó vaig debutar a Mendizorrotza contra l'Alabès. Però per l'altre, vaig haver d'estar apartat de l'equip per culpa a una operació de pubis.

Tot i això, va tenir continuïtat al primer equip a Segona A.

L'any següent vaig tenir la sort de poder disputar més partits en aquella categoria. Però res com el debut. Allò va ser espectacular. Vaig debutar abans a Segona Divisió amb el primer equip que a Primera Catalana amb el B.

Considera que un triomf a Sabadell podria ser el punt d'inflexió que necessita el Llagostera?

No ho sé. Ara mateix tenim dues visites molt complicades: la de Sabadell i la del camp del Barça B. Però si alguna cosa té aquest Llagostera és que sap competir contra els equips grans en estadis com aquests. Vam puntuar a Castelló i vam poder guanyar a Tarragona.

Què li passa, al Llagostera?

El futbol són dinàmiques. Ara estem passant per una mala ratxa. Vam fer una primera volta molt bona amb números de fase de promoció d'ascens. Ningú s'ho esperava. En alguns partits no hem estat a l'alçada d'aquesta primera volta i en d'altres hi hagut petits factors que han fet que la balança es desequlibrés en contra nostra.

Un dels factors per sortir d'aquesta mala ratxa és la pinya que es respira en el vestidor?

Sens dubte. Es respira un bon ambient i una competència molt sana entre nosaltres. Qui juga sempre ho fa bé. Això fa que els futbolista que surti de titular no es relaxi en cap moment perquè darrere té companys que treballen molt. Al cap i a la fi crec que la base d'un bon equip és tenir una bona plantilla i no només 11 jugadors.

Quin balanç fa de la temporada en àmbit personal?

La veritat és que està sent un curs una mica difícil per a mí. Al principi tenia minuts, però de mica en mica vaig entrar en una dinàmica on no comptava gaire per al míster. Al final d'entrenador només n'hi ha un i ell és qui ha de decidir. Nosaltres ho hem de respectar. El que faig és treballar i entrenar cada dia per fer-ho el millor possible.