L'Estadi Santiago Bernabéu, on el Madrid ha perdut la seva autoritat per deixar escapar títols davant la seva afició i on el Barça ha demostrat sentir-se còmode en els últims anys, acollirà un nou clàssic de La Lliga que es preveu decisiu de cara al tram final de temporada. Els de Zinedine Zidane estan obligats a canviar la mala dinàmica si volen aspirar al títol domèstic, mentre que els de Quique Setién, que arriben líders tot i no trobar un futbol brillant, tenen l'opció de donar un cop d'autoritat a La Lliga.

La història recent del clàssic deixa les conquestes del Bernabéu per a un Barça sempre liderat per Leo Messi. El Madrid no guanya el seu etern rival en Lliga davant la seva afició des de l'octubre de 2014, i ha patit derrotes en els tres últims precedents, dos lligues i una que els va costar l'eliminació de la passada Copa del Rei en un moment idèntic a l'actual.

D'aquesta manera, els blaugranes visiten el Bernabéu amb l'objectiu de donar un cop d'autoritat a la Lliga sumant una nova victòria a domicili i consolidar-se en el lideratge. Encara que el relleu d'Ernesto Valverde per Quique Setién a la banqueta encara no ha acabat de donar els seus fruits i el joc del conjunt del tècnic càntabre continua sense brillar aquesta temporada, encadena quatre victòries lligueres que, juntament amb les inesperades ensopegades blanques, li han permès recuperar el lideratge.

Davant seu té una oportunitat d'or per fer una passa important en el seu propòsit de tornar a conquistar el campionat. Amb una plantilla minvada d'efectius, Setién afronta la recta final d'una temporada en què, a més de la Lliga, segueix somiant a tornar a guanyar la Champions. La seva assignatura pendent és recuperar el joc combinatu i de possessió, que ha estat l'essència del conjunt blaugrana en els últims 30 anys.

En la seva visita a la capital, el tècnic càntabre no podrà comptar amb els lesionats Luis Suárez, Ousmane Demebéle i Sergi Roberto, però recupera, una setmana abans de lo esperat, a Jordi Alba. A més, Gerard Piqué també s'ha entrenat els últims dies amb noramlitat després de torçar-se el turmell contra el Nàpols i serà titular formant parella de centrals amb Samuel Umtiti o Clement Lenglet, un dels dubtes de Setién.

Jordi Alba segurament començarà des de la banqueta, per lo qual la seva plaça en el lateral esquerrà serà, en prinicpi, per Junior Firpo, mentre que Nelson Semedo tornarà a ocupar el carril dret. Una altra de les desicions que haurà de prendre l'entrenador blaugrana es si reforça el cientre del camp amb un quart home, i així Arturo Vidal acompanyaria a Sergio Busquets, Frankie De Jong i Ivan Rakitic o Arthur Melo, o manté el 4-3-3. En el primer cas, Messi, que porta 15 gols i 8 assistències al Bernabéu, i Griezzmann formarien la punta d'atac. En el segon cas, juntament als dos podria debutar com a titular Martin Braithwaite, el nou reforç del conjunt blaugrana.

Per la seva banda, Zidane, que busca la solució als problemes després de travessar una febre negra, sembla que tornarà a comptar amb Toni Kroos després de deixar-lo a la banqueta els 90 minuts davant el City. El tècnic francès haurà de fer seure Luka Modrid o Isco, el millor en els darrers partits blancs, i en atac i davant les poques opcions de Luka Jovic o de Vinícius per repetir d'inici. Tots els camins condueixen a l'enèssim intent de fer resorgir Gareth Bale.