Respira tranquil l'Olot, cada cop més consolidat a la Segona Divisió B. Els bons resultats, que s'han anat encadenant darrerament, han instal·lat la tranquil·litat a l'entorn, tot i que de portes cap endins hi ha un cert punt d'ambició. Més enllà de lligar la permanència, que veient com va la pel·lícula no es presentarà gaire tard, el vestidor no descarta encara donar la sorpresa i treure el cap un xic més amunt a la classificació. Vuitè amb 38 punts, el play-off no està pas massa lluny i es podria acostar tot depenent de com vagi la jornada. Però perquè això sigui possible primer toca fer els deures. L'oportunitat, aquesta mateixa tarda (17.30 hores) a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Espanyol B i Olot es veuen les cares en un duel d'alternatives. De contrastos. Viuen moments totalment oposats un i altre equip. El filial blanc-i-blau, que va ser capaç de guanyar set partits seguits a la primera volta, ara en fa sis que no coneix la victòria. Malgrat aquesta inèrcia dolenta en què només ha sumat 3 punts dels últims 18, els de José Aurelio Gay encara són setens amb un punt més que el seu rival d'aquesta tarda. Perquè l'Olot de mica en mica ha anat escalant posicions. Li prova el 2020 i ja hi enllaça set jornades sense perdre. És la tercera millor ratxa de l'equip en tota la seva història a la categoria. És a tocar d'igualar la segona, amb vuit partits invicte. Més pedra haurà de picar per atrapar el sostre. El curs passat es va passar deu partits consecutius puntuant.

Raül Garrido té les baixes segures de Vivancos i Aspar, mentre que Carles Mas, lesionat ara fa dues jornades, serà dubte fins a última hora. El tècnic, malgrat la bona dinàmica dels seus, passa el favoritisme al filial blanc-i-blau. «Són els favorits perquè són setens, estan per davant de nosaltres i juguen a casa. Si algú té l'obligació de guanyar el partit són ells», advertia durant la prèvia. A més, parlava de les aspiracions d'un Olot que està més a prop del play-off que no pas del descens. «Fa temps que lluitem per això i és bonic. Mirem de lluny què és el que passa per sota i de més a prop tot el que passa a dalt. És positiu per a nosaltres». Pel que fa a l'Espanyol B, torna el pitxitxi Moha Ezzarfani però Pol Lozano i Nacho González seran baixa per sanció.