Dins l'últim terç de la Lliga, l'Espanyol i l'Atlètic afronten aquesta tarda (16 h, Movistar LaLiga) un partit ple de problemes i incerteses a l'RCDE Stadium, en un duel entre dos equips separats per 24 punts en la classificació però amb necessitats semblants, ja que ambdós necessiten una victòria en el poc marge d'error que els queda. Els de Simeone, amb l'obligació de consolidar-se dins les places de Champions, i els d'Abelardo, amb l'objectiu de retallar punts per sortir de la zona de descens. I és que la setmana passada els catalans van patir una derrota dolorosa contra el Valladolid que els va enfonsar en l'última plaça de la taula. Tot i així, van maquillar una mica la seva imatge amb el triomf davant el Wolverhampton en l'Europa League, tot i quedar eliminats del torneig continental.

Per fer-ho, els blanc-i-blaus recuperen el seu home gol, Raúl de Tomás, que torna després de perdre's tres partits per problemes a l'adductor. Abans, el davanter madrileny, fitxat en el mercat d'hivern, havia marcat cinc gols en els cinc partits que havia disputat amb el conjunt perico. En la convocatòria d'Abelardo també tornen Víctor Sánchez i Matías Vargas. Per la seva banda, són baixa Davi López, Pol Lozano i Marc Roca.

En la prèvia del partit, Abelardo afirmava que «és un duel important, com tots els que ens falten. És un rival que està en el seu millor moment després de les victòries contra el Liverpool i el Villa-real i ha recuperat jugadors importants, però és el que hi ha. Esperem seguir en la mateixa línia dels últims partits a casa». De fet, els blanc-i-blaus, només han sumat una victòria com a locals aquesta temporada en Lliga.

A l'Atlètic, Diego Simeone podrà comptar amb Jan Oblak, que havia passat per un procés gripal, i té el seu onze pràctiamcent definit, amb la incorporació a l'extrem esquerre de Yannick Carrasco, primera vegada titular des de la seva tornada al conjunt madrileny el passat mes de gener.