Esther Guerrero va revalidar el títol de campiona d'Espanya a Ourense dels 1.500 metres femenins en pista coberta i ho va fer, a més, aconseguint el rècord dels campionats. La banyolina va marcar un crono de 4:11.12 i va superar amb autoritat la segona classificada, Marta Pérez, qui no va poder seguir el ritme de l'atleta gironina després d'un atac llarg quan faltaven 300 metres per acabar la prova. Una nova fita per a Guerrero, que va demostrar el bon estat de forma en què es troba a pocs mesos dels Jocs Olímpics. Tot i així, la marca d'ahir va ser més de tres segons pitjor que la que va aconseguir a Glasgow fa dues setmanes.

Amb la primera plaça aconseguida ahir a Ourense, Eshter Guerrero va sumar el seu setè títol en pista coberta, on n'ha aconseguit dos en la modalitat de 1.500 metres i quatre en 800 metres.