Pol Ballesté, Alan Baró, Jordi Masó, Jordi Xumetra, Hèctor Simón i Albert Blázquez són alguns dels jugadors de l'Olot que s'han prestat a participar en un vídeo, penjat a les xarxes socials, on engresquen l'afició a omplir diumenge el Municipal en el partit contra el Badalona (17.00). A falta d'onze jornades per al final de la lliga, els garrotxins passen pel seu millor moment. Fa vuit jornades que no perden, i en les darreres deu només s'han quedat sense puntuar un cop, en el derbi contra el Llagostera. La bona dinàmica de joc i resultats ha deixat l'Olot (41) a només cinc punts del Cornellà (46), que marca els llocs de play-off. Aquest cap de setmana, a banda d'un Lleida-Vila-real B, els dos equips que precedeixen els garrotxins a la classificació, hi ha un Cornellà-Atlètic Llevant i el Barça B, tercer amb 46 punts, espera el Llagostera. Guanyar diumenge podria acostar encara més l'equip dirigit per Raúl Garrido, que també surt al vídeo, al somni de lluitar per l'ascens.

«Et volem demanar un favor», assegura Alan Baró en la filmació, per tot seguit aparèixer Masó i dir: «Diumenge, no facis plans». L'objectiu és convidar l'afició, i per extensió, tota la ciutat, a omplir el Municipal. «On és la ciutat quan més se la necessita?», es pregunta Blázquez després que el porter Pol Ballesté recordi que els garrotxins són el conjunt menys golejat del grup III de Segona B. «Et perdràs els millors moments de la història del club?», hi afegeix el capità Hèctor Simón. Finalment culmina el missatge Garrido: «No hi ha excuses, tots al camp!», i els jugadors afegeixen que els seguidors es vesteixin de vermell per posar encara més color a la grada.

L'Olot és, tradicionalment, una plaça amb afició arrelada, on cada cap de setmana se solen donar les millors entrades del grup III de Segona B. Aquest any, però, s'ha notat una petita davallada d'assistència, sobretot en partits com els de La Nucia, l'Oriola, i els dos primers de la temporada, amb l'Ebre i el Lleida, en què no es va arribar al miler d'espectadors. En el darrer precedent davant l'afició, contra el Sabadell, l'estadi va registrar la millor entrada del curs, amb 1.679 persones a la grada, en part gràcies a la presència d'una nodrida representació de seguidors arlequinats. En el partit contra el Badalona el club es proposa batre els registres del curs i intentar posar més de 2.000 persones al camp. L'Olot té entre 1.300 i 1.400 socis i un dels objectius de fa anys és superar la barrera dels 1.500 per intentar fer realitat el somni de lluitar per pujar a Segona.

A la capital garrotxina han marcat el duel d'aquest cap de setmana com el punt d'inflexió definitiu. Guanyar el Badalona, que es presentarà al Municipal en llocs de descens, amb 24 punts, a un de la promoció i dos de la permanència, donaria ales a l'equip de Garrido per afrontar les últimes 10 finals del campionat amb opcions de play-off. El calendari, a més, sembla prou assequible: l'Olot s'enfrontarà a vuit equips que té per sota a la taula i únicament té pendent, de la zona alta, rebre el Vila-real B i visitar el filial del Barça. L'exhibició del cap de setmana passat en la visita a Sant Adrià (1-5) ha servit també per acabar d'engrescar la ciutat.

A set punts del rècord

Aquesta és la sisena temporada de l'Olot a Segona B en tota la seva història. La màxima puntuació assolida pels garrotxins en les temporades precedents han sigut els 48 punts del curs passat i de la campanya 2014/15. Igualar aquest registre està a tan sols set unitats, que ja només serien quatre si diumenge es guanyés. L'Olot ho té tot de cara per batre el seu sostre a la categoria de bronze i, per poc que les coses li surtin, té opcions d'enganxar-se definitivament a dalt. Amb els 41 punts actuals, l'equip ja ha superat els 37 de la lliga 2015/16 (descens a Tercera), i en té dos menys que com va acabar la temporada passada.