Girona, Saragossa, Vitòria i Salamanca. Quatre finals de Copa consecutives entre Perfumerías Avenida i Spar Citylift Girona i quatre victòries per a les castellanes. Ni la constel·lació d'estrelles de renom internacional de l'actual plantilla de l'Uni ha estat suficient per acabar la ratxa i el Perfumerías Avenida s'ha emportat un nou trofeu cap a les seves vitrines (76-58). Una sèrie de quatre títols consecutius de les castellanes que té un nom i una filosofia de bàsquet pròpia. El nom és Miguel Ángel Ortega i la filosofia de bàsquet és la que té, des de fa molts anys i de manera inalterable, el tècnic de L'Hospitalet de Llobregat:ser més intens, dur i agressiu que el rival. En l'escenari ideal, Salamanca; un ambient calent, l'afició de l'Avenida era majoritària; un arbitratge permissiu amb els contactes era l'ingredient que faltava perquè la final s'acabés convertint en un malson per a l'Uni. I, com tots els malsons, el d'aquest migdia a Salamanca, també ha tingut el seu dolent particular per a l'Uni: Tiffany Hayes. Perquè si a Fontajau es poden fitxar jugadores com Vasic, Xargay o Bishop, a l'Avenida tampoc van malament de diners i tenen nord-americans com Jewell Lloyd o la mateixa Hayes. Avui, la primera, campiona del món amb la selecció dels Estats Units, ha estat menys desequilibrant en atac del que pot arribar a ser (9 punts); però la segona ha demostrat perquè ella també és una jugadora de referència a la WNBA. Amb 25 punts, Hayes ha estat la indiscutible MVP d'una final on, tot i els 14 punt de Sonja Vasic, la plantilla de l'Uni no ha tingut capacitat de resposta davant l'abassegador joc de l'Avenida.

El joc de l'Avenida provoca un desgast important. En els dos primers quarts, l'Uni ha assumit aquest peatge per mantenir-se dins el partit. Fins que ha arribat un moment que ha dit prou. El triple amb que Andrea Vilaró ha tancat la primera meitat ja ha estat una gerra d'aigua freda (43-33), però la posada en escena de l'Avenida en el tercer quart ha estat impactant. Dues pilotes recuperades i dos bàsquets ràpids de Cazorla i Hayes només de començar i quan Èric Surís ha volgut aturar el ruixat amb un temps mort, l'Avenida ja guanyava de 17 punts (52-35, després d'un bàsquet de Hof). D'allà fins al final, un petit calvari per a les gironines amb diferències de més de vint punts favorables a les castellanes. La final ha acabat amb un contundent 76-58 per al Perfumerías Avenida i la primera final de l'Uni continua sense arribar.

Perfumerías Avenida (76): Cazorla (6), Sílvia Domínguez (9), Hayes (25), Fagbenle (11), Hof (4) - cinc inicial- Vilaró (3), Gil (3), Vitola (2), Lloyd (9) i Samuelson (4).

Spar Citylift Girona (58): Laia Palau (2), Mendy (7), Elonu (6), Araújo (1), Coulibaly (9) - cinc inicial - Núria Martínez (1), Vasic (14), Bishop (10) i Xargay (8).