Laliga ha comunicat aquest dijous la suspensió, "durant almenys les dues pròximes jornades", de Laliga Santander i Laliga SmartBank, a causa del coronavirus que han provocat la quarantena al Reial Madrid i "possibles positius en altres clubs". D'aquesta manera, el Girona deixarà de jugar els partits previstos contra el Las Palmas, aquest diumenge, i a Montilivi davant del Ràcing, el dia 22, que hauran de reprogramar-se al calendari un cop s'hagi superat l'actual situació d'excepcionalitat.

"Davant les circumstàncies conegudes aquest matí, referides a la quarantena establerta al Reial Madrid i els possibles positius en jugadors d'altres clubs, Laliga considera que es donen ja les circumstàncies perquè se segueixi amb la següent fase del protocol d'actuació contra el COVID- 19 ", ha apuntat la patronal en un comunicat.

Per aquest motiu, i seguint "les mesures establertes en el Reial Decret 664/1997 de 12 de maig", l'organisme que presideix Javier Tebas ha acordat "la suspensió, almenys, de les dues properes jornades". "Aquesta decisió serà reavaluada després de la finalització de les quarantenes decretades en els clubs afectats i d'altres possibles situacions que poguessin donar-se", ha afegit.

"Laliga, com a organitzadora de la competició, ha procedit a comunicar-ho a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Consell Superior d'Esports (CSD) i els clubs", va sentenciar Laliga, que ja havia decretat que aquestes dues properes jornades en els dos campionats professionals es juguessin a porta tancada pel coronavirus.