El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, va deixar clar ahirque en el seu organisme apel·len a la «prudència i responsabilitat» i que per això no es va aventurar a pronosticar quan tornarà la competició, tot i que va reiterar que el seu desig és que l'actual temporada acabi «sigui quan sigui» i es va mostrar contrari al fet que quan es torni es pugui jugar cada 48 hores. «Totes les competicions estan suspeses per complet i des de la RFEF no farem càbales ni pensarem en cap data, ara cal tenir prudència i responsabilitat, no serem els que posem dates», va afirmar Rubiales. El president va reiterar que segueix pensant que aquesta temporada «ha d'acabar perquè ha arribat ja a més de la meitat. I l'única manera d'acabar-la és arribar al final sigui quan sigui, per això no ens podem terminis ni volem tornar a qualsevol preu», va assegurar, deixant clar que no seria just impedir els ascensos o descendir els equips que encara tenen possibilitats d'evitar-ho.

A més a més, Rubiales considera «inviable» jugar cada 48 hores quan es reprengui la competició per acabar a temps. «Creiem que és important donar eines per recuperar aquests partits quan arribi el moment, però no a qualsevol preu», va advertir, tot revelant que l'opció és sobre la taula. «En una reunió, LaLliga va plantejar jugar cada 48 hores a l'AFE i el seu president (David Aganzo) va contestar la disposició a ser flexibles i a nosaltres ens va sorprendre. Entenem que no caldrà rebregar els jugadors de totes totes, són persones, i encara que entrenin a casa, recuperar els mecanismes i tornar a jugar cada 48 hores és gairebé inhumà», deia.

Rubiales també va estendre la mà a Javier Tebas. Des de la Federació va oferir la possibilitat d'un finançament de 500 milions per als clubs de Primera i Segona que puguin tenir problemes davant la crisi del coronavirus i va anunciar una línia de subvenció de fins a 4 milions d'euros per al futbol no professional. Ben poc va trigar Tebas a respondre negativament Rubiales. «Gràcies pel vostre oferiment a LaLliga d'un crèdit de 500 milions d'euros amb la garantia dels drets de televisió, però us ha tornat a passar com amb les pòlisses d'assegurança en una pandèmia. És impossible».