El vicepresident barcelonista Emili Rousaud, un dels quatre directius juntament amb Quique Tombas, Silvio Elías i Josep Pont als quals el president Josep Maria Bartomeu hauria sol·licitat la seva dimissió, ha assegurat aquest dimecres que no pensa fer-ho i ha criticat "el model presidencialista" en què s'ha instal·lat el màxim dirigent blaugrana.

Bartomeu va realitzar una sèrie de trucades a la tarda-nit d'aquest dimarts per informar a una sèrie de directius que recelava d'ells i que pensava degradar-los del seu càrrec, ja que en cap cas pot destituir-los per una qüestió estatutària.

Rousaud, considerat com el candidat continuista per a les eleccions de l'estiu del 2021, ha confirmat en declaracions a la cadena SER i a TV3 el contingut de la conversa. "Considerava Bartomeu que hi havia filtracions i que havia criticat els executius del club", ha dit el vicepresident, que ha qualificat aquestes raons de "poc pes" i a més ha criticat les formes utilitzades pel president, que li va comunicar la seva decisió "en un període de confinament", mitjançant una trucada telefònica i quan acabava d'arribar a casa de l'oficina enfundat amb mascareta i guants.

El vicepresident blaugrana ha admès que hi ha "una queixa general" a la junta perquè s'està produint "una deriva" molt presidencialista i és "una llàstima" perquè es perd riquesa. "Tens una junta amb gent de prestigi com Enric Tombas, Sílvio Elías o Josep Pont i que són els que sembla que el president no vol que continuïn. Quan tenim reptes econòmics importants, potser no és la millor decisió", ha afirmat.

Té clar Rousaud que Bartomeu no creu en la idea d'una junta col·legiada. "Aquest no és el model que marquen els estatuts, és un model presidencialista", ha comentat el vicepresident, que ha revelat que el president del Barça a les últimes eleccions va proposar a tots els directius signar un document pel qual podria decidir sobre el futur de tots ells.

També ha informat que en l'última reunió presencial de la junta directiva, no va encapçalar cap motí contra el president. "No és cert que li demanés que fes un pas a la banda. Hi va haver un debat entre diversos directius sobre la conveniència o no d'avançar les eleccions. No és el mateix això que demanar que el president fes un pas a la banda, això no se li va demanar", ha insistit.

En tot cas, Rousaud ha admès que l'origen del conflicte emana del cas "Barçagate", quan va transcendir que la directiva va encarregar a l'empresa I3Ventures per realitzar treballs en les xarxes socials contra jugadors, exjugadors i membres de l'entorn barcelonista. Arran d'aquest cas, va ser apartat del seu càrrec Jaume Masferrer, el director de l'àrea de president, i es va encarregar una auditoria externa, el resultat de la qual es desconeix.

"Bartomeu va encarregar una auditoria que ha de ser revisada a la Comissió Delegada, en què estem els vicepresidents, i pot ser que no volia que estiguéssim en aquesta presentació. Ens degrada perquè es veia venir que no combregariem (amb els resultats)", ha dit el vicepresident.

Pel que fa a Jaume Masferrer, Rousaud té la percepció que segueix treballant al club. "Bartomeu ens va dir que estava suspès de sou i feina, però no sé si és així. Masferrer segueix trucant a directius. Ho va fer ahir, el que és curiós. Fa la sensació que encara està assessorant darrere les cortines" ha argumentat.

Preguntat sobre la seva intenció de presentar-se a les eleccions inicialment previstes per l'estiu del 2021, el vicepresident blaugrana ha dit que abans de prendre una decisió volia "veure el panorama", perquè considera que "una candidatura continuista d'una junta sense credibilitat no té futur".