La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha anunciat aquest dijous que dona per acabades les competicions de futbol, ??futbol sala i futbol platja que en depenen, de manera que la campanya 2019/20 està ja finalitzada a causa del coronavirus.

D'aquesta manera, el futbol català dona per acabada la temporada des de les categories de base fins a la màxima categoria de futbol català, una Primera Catalana que està just per sota de la Tercera Divisió espanyola.

Tant en categoria masculina com femenina, així com en futbol platja i el futbol sala, de base i primers equips, totes les competicions que organitza la FCF queden suspeses d'acord amb les directrius de l'secretari general de l'esport català, Gerard Figueras.

"Es donen per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019/20 que depenen de la FCF en resposta a la recomanació emesa en el dia d'avui per la Secretaria General de l'Esport, a proposta de la Taula Sectorial de l'Esport de Catalunya", ha anunciat l'organisme.

En les properes setmanes s'obrirà una ronda de consultes amb els clubs catalans implicats per conèixer l'opinió dels mateixos sobre aquest tancament anticipat de la temporada, abans d'adoptar una "resolució posterior".

De totes maneres, la FCF seguirà estudiant i confeccionant el programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives dels clubs i federats de cara a la temporada 2020/21, com ajuda econòmica a les entitats.