07 de maig de 2020
07.05.2020
Diari de Girona

El futbol no professional s'acaba i hi haurà només promocions per pujar

07.05.2020 | 06:00
El futbol no professional s'acaba i hi haurà només promocions per pujar

Amb els professionals en dansa, fent-se les pertinents proves del Covid-19 i veient que els entrenaments són a tocar, tot el que queda per sota de les dues màximes categories del futbol espanyol viu una altra realitat. La Segona B i també la Tercera escriuran en breu el seu punt i final, amb un darrer capítol com a epíleg per decidir els ascesos entre divisions. Així ho ratificarà la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) demà quan es reuneixi la Junta Directiva i la Comissió Delegada, però ahir ja sortien a la llum quines decisions s'han pres i que molt presumiblement acabaran tirant endavant. Les lligues regulars s'han acabat, no hi haurà descensos, es realitzaran un seguit de fases final per establir qui pujar i les categories es reestructuraran les dues properes temporades. «La proposta estarà condicionada a l'evolució de la pandèmia i a les recomanacions del Ministeri de Sanitat i el Consell Superior d'Esports», s'afanyava a indicar l'organisme.
El president Luis Rubiales es va reunir ahir via telemàtica amb els presidents territorials. Es va acordar que el play-off per pujar a Segona A es mantingui, però amb dues eliminatòries a partit únic entre els quatre líders de cada grup. Els guanyadors, pujaran. Els perdedors, es reincorporaran a la promoció amb la resta d'equips. En cas d'empat, pujaria el millor classificat. Barça B, Cornellà i Sabadell seran els representants catalans. El gran perjudicat seria l'Olot, que demanava un play-off entre els vuit primers, cosa que finalment no passarà. La gran novetat és que la temporada vinent hi haurà cinc grups a la Segona Divisió B i el curs 21/22, el següent, es crearà una nova categoria, entre la Segona A i la Segona B, amb 40 equips dividits en dos grups.
Què passa amb Tercera? Cada grup celebrarà una promoció entre els seus quatre primers classificats, en una seu única. A Catalunya el jugaran l'Hospitalet, el Terrassa, el Sant Andreu i l'Europa. El primer s'enfrontarà al quart i el segon, al tercer. Els dos vencedors es veuran les cares i el guanyador serà el que pujarà. El Peralada, cinquè, es queda per tant a les portes d'olorar un possible ascens. L'equip empordanès, com també el Figueres i el Banyoles, continuaran a Tercer al no haver-hi cap descens.

El femení i el futbol sala
El desenllaç del futbol femení també estava al damunt de la taula. Ja hi ha decisió, que també s'haurà de ratificar demà. Totes les categories han quedat suspeses tenint en compte la classificació en el moment de l'aturada. No es contempla cap descens però sí els ascensos. A la màxima divisió, la Primera Iberdrola, el Barça es designa com a campió i jugarà la propera Lliga de Campions. Pugen l'Eibar i el Santa Teresa, pel que la categoria disposarà la temporada vinent de dos equips més. Al futbol sala la cosa canvia. La lliga regular s'ha acabat, però no hi ha campió encara. La idea és que es disputi un play-off pel títol a Primera, com també una promoció d'ascens de Segona a la màxima categoria. El format contemplaria una seu única i amb tots els equips concentrats. El Barça que entrena el gironí Andreu Plaza en serà un.

La valoració de Soteras
El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, va valorar ahir en declaracions a TV3 com a «solució de consens i que no és dolenta» la resolució que va prendre la RFEF, malgrat que d'altres clubs catalans, entre ells l'Olot, preferien unes eliminatòries amb vuit equips. Entén que unes possibles impugnacions no arribaran gaire lluny. A més, va avançar que fins a finals del mes de maig no es prendrà una decisió definitiva sobre el desenllaç de les categories territorials del futbol català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook