El pilot britànic de Fórmula 1 Lewis Hamilton (Mercedes) va qualificar ahir de «fastigós» que Espanya celebri corrides de toros i que als nens espanyols se'ls ensenyi «a torturar i matar toros des dels 14 anys». Hamilton va ser crític amb les escoles de tauromàquia i va demanar al Ministeri l'abolició d'aquests recintes.

«Espanya, això és realment fastigós», va assegurar a través de les seves xarxes socials amb la fotografia d'un toro mort i arrossegat cobert de sang després d'un espectacle taurí. A més a més, va lamentar que al país es permeti que els nens puguin acudir a les escoles de tauromàquia: «Als nens a Espanya els ensenyen a torturar i matar toros des dels 14 anys». És per això que va explicar que «estem demanant al Ministeri d'Educació que tanqui les escoles taurines immediatament, pots ajudar compartint aquesta petició». El pilot va adjuntar un enllaç de l'organització de Persones pel Tracte Ètic dels Animals (PETA).

Hamilton, reivindicatiu

El sis vegades campió del món de la Fórmula 1 es defineix com a «amant dels animals» i, de fet, va començar a seguir una dieta vegana des de l'any 2017. Així doncs, Hamilton s'uneix a una nova reivindicació social, després d'haver-se mostrat molt actiu en les darreres setmanes. El pilot va afegir-se a la lluita contra el racisme i va sumar-se a les protestes per la mort de George Floyd. Alhora, va donar suport als enderrocaments de les estàtues de figues històriques vinculades amb l'esclavisme.