L'entrenador del Manchester City i extècnic del Barcelona, Pep Guardiola, va aprofitar la represa de la Premier League després de la seva victòria per tres gols a zero davant l'Arsenal.

"Estic avergonyit per tot el que les persones blanques han fet a les persones negres", va afirmar Guardiola en roda de premsa, analitzant que "tots els gestos són positius, però han d'anar acompanyats de fets", ja que "això no es resoldrà en uns dies, però tot el que puguem fer per conscienciar que aquesta situació no és acceptable serà positiu".

"Els blancs haurien de demanar perdó per la forma en què hem tractat als negres durant 400 anys", va assegurar el tècnic amb rotunditat, explicant que "em fa vergonya del que els blancs han fet".

"Tots els gestos són bons i positius", va considerar pel que fa a la campanya del futbol anglès a favor del moviment 'Black lives matter', en la qual, entre altres gestos, tots els jugadors van lluir aquest lema a l'esquena en lloc del seu nom esportiu. "Hem de fer moltes més coses pels negres de les que hem fet fins ara", va concloure, preguntant-se "com poden les persones pensar que són diferents".