El Bàsquet Girona ha presentat aquest migdia a Platja d'Aro el seu equip de 3x3. El club es converteix d'aquesta manera en pioner a l'Estat: és la primera entitat professional que aposta decididament per aquesta modalitat i en crea una secció. Tres dels jugadors que formaran part de l'equip, Nacho Martín, Sergi Pino i Àlex Llorca, han assistit a l'acte, al costat de l'entrenador, Jaume Comas, del nou director general del club, Xavier Gasau, i de l'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez.

Aquesta nova secció del Bàsquet Girona començarà a competir entre finals de juliol i primers d'agost al circuit català i a l'espanyol, amb l'objectiu d'obtenir bons resultats i assegurar el bitllet pels tornejos europeus. D'altres jugadors que en formaran part seran Xavi Guirao, Sergio de la Fuente i Javi Vega. A partir de la iniciativa gironina, diversos clubs ACB s'han mostrat interessats en disposar d'un equip de 3x3, una disciplina que serà olímpica l'any que ve a Tòquio i que per ara la disputen els jugadors a nivell privat, sovint fent-se càrrec de les despeses.

"L'objectiu és que algun dia hi pugui haver una lliga estatal de 3x3", ha destacat el capità, Nacho Martín. De moment el primer pas s'ha fet des de Girona, en un nou projecte del club que presideix Marc Gasol, molt aficionat d'aquesta disciplina de bàsquet, que té normes específiques i que resulta molt elèctrica i visual per als espectadors.