Agents de la unitat contra el blanqueig de capitals dels Mossos d'Esquadra es van presentar a principis de setmana al Camp Nou per sol·licitar a club documentació sobre l'anomenat 'Barçagate', segons ha publicat aquest diumenge 'La Vanguardia'.

Els policies, sempre segons aquest diari, que cita fonts judicials, van sol·licitar els contractes amb l'empresa I3 Ventures, a la qual el FC Barcelona va encarregar monitoritzar les xarxes socials i que va generar comptes falsos en què es criticava a opositors i fins i tot a futbolistes de la mateixa entitat.

Els Mossos haurien acudit a les oficines de Camp Nou a requeriment de la jutge d'instrucció número 13 de Barcelona, ??la magistrada que va admetre a tràmit la denúncia presentada per vuit socis culers que formen part del grup Dignitat Blaugrana.

S'investiga un possible delicte d'administració deslleial en el cas que el club hagi pagat un preu desorbitat i fora de mercat i un possible delicte de corrupció entre particulars en el cas que algun directiu hagués percebut una comissió.

La denúncia es fonamenta en la notícia destapada el 17 de febrer per la Cadena SER i en les declaracions de l'exvicepresident de l'entitat blaugrana Emili Rousaud a RAC1, en què reconeixia les seves sospites que "algú havia ficat mà a la caixa".

Arran del 'Barçagate', que va generar un cisma a la junta directiva, el club va encarregar una auditoria a l'empresa PriceWaterhouseCoopers, el resultat s'espera des de fa setmanes.