El pilot finès Valtteri Bottas (Mercedes) es va proclamar ahir guanyador del Gran Premi d'Àustria, primera cursa de la represa del Mundial de Fórmula 1 després de l'aturada per la pandèmia de coronavirus. Tot plegat, en una cita en què l'espanyol Carlos Sainz va ser cinquè i en la qual una penalització a Lewis Hamilton (Mercedes) per un incident amb Alexander Albon (Red Bull) va deixar el britànic, candidat a la victòria i al títol, fora de podi.

En una cita accidentada, en la qual fins a nou monoplaces no van poder finalitzar la cursa, l'emoció es va fer esperar fins a les últimes voltes; a la 62, el vigent campió del món prosseguia amb el seu caça el seu company d'equip, que marxava líder després de sortir des de la pole, i en la seva lluita es va emportar Alexander Albon, a qui va deixar fora de cursa per un xoc quan es trobava en paral·lel en intentar avançar-lo. Els comissaris van penalitzar l'acció amb cinc segons, suficients perquè el també britànic Lando Norris (McLaren), que en el seu últim gir va marcar la volta ràpida, pogués remuntar fins a la tercera plaça i treure Hamilton de podi. La segona posició va ser per al monegasc Charles Leclerc (Ferrari), l'única alegria a la Scuderia, ja que l'alemany Sebastian Vettel va acabar desè.

Mentrestant, l'espanyol Carlos Sainz va signar un meritori cinquè lloc al costat per darrere de Hamilton, qui va ser segon però va baixar dues posicions per la sanció. La remuntada del madrileny, que va sortir des de la vuitena posició, hauria pogut ser encara més gran si, a falta de poques voltes per al final, hagués aconseguit culminar amb èxit el seu intent d'avançament a Norris.