Un cop desvinculat del Mulhouse francès, el Figueres va confirmar ahir el fitxatge del defensa Enric Maureta. El club alt-empordanès i el central de Vilafant, de 35 anys havien arribat a un preacord feia setmanes, que s'ha concretat. Maureta aterra a Vilatenim per aportar ofici i qualitat a l'equip de Javi Salamero. El de Vilafant té una dilatada experiència a Segona Divisió B i torna al club on es va formar després d'haver jugat al Cornellà, Ebro, Burgos, Cartagena, Osasuna B i Espanyol B. «Quasi tota la carrera l'he fet a fora de Catalunya i tenia ganes de tornar a prop de casa», diu el jugador alt-empordanès amb passat a la FE Figueres.

El defensa aportarà veterania, caràcter i lideratge -va ser capità a Burgos i Ebro- a l'eix de la defensa. Maureta s'incorpora a un Figueres que ja ha renovat Pepu Soler, Ivan i Gabri Vidal, Carles Gallardo, Abel Fàbregas, Carles Coto, Oriol Ayala, Pol Tarrenchs i Carlos Treviño, i també ha fitxat Andrés Díez (Prat), Pol Gómez, Marc Medina i Jorge Torres (Peralada), Pol Bastidas i Marc Bech (Banyoles).

La presentació de Maureta va tenir lloc a Cuines Schmidt, un dels patrocinadors del club, amb la presència del futbolista, del president Narcís Bardalet, i dels membres de Cuines Schmidt Mikael Wijesinghe i Gregori Gómez -alhora directius del Figueres- i Barbara Tur.