El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar ahir el Gran Premi d'Hongria, la tercera cita del Mundial de Fórmula 1, després de liderar des de l'inici i superar Max Verstappen (Red Bull), segon, i el seu company Valtteri Bottas, tercer. Amb el segon tiromf consecutiu a la butxaca, el vigent campió del món ja s'imposa en la taula de pilots d'aquest Mundial 2020, superant Bottas, que, tot i lluitar per la segona plaça, es va haver de conformar amb el tercer lloc. Carlos Sainz va quedar desè.

Hamilton va volar amb les seves gomes toves posades a falta de cinc voltes del final i va aconseguir, en l'últim gir, la volta ràpida en carrera per sumar un punt més i en conseqüència deixar més terra entremig respecte a Bottas a la classificació de pilots. Hamilton suma ara 63 punts, mentre que el finlandès en té 58.

No va ser aquest l'únic èxit de Hamilton, ja que amb aquesta victòria suma vuit triomfs a Hungaroring al llarg de la seva carrera i iguala el rècord de més victòries en una mateixa pista que ara comparteix amb Michael Schumacher, que va vèncer vuit cops a França. En un circuit fetitxe per a Hamilton, que va guanyar la seva primera cursa amb Mercedes a Hongria l'any 2013, el britànic segueix sumant victòries i ja en col·leciona 86, de manera que queda més a prop del rècord absolut que també posseeix Schumacher, amb 91.

El britànic no dona treva

No va donar treva Hamilton a la resta de cotxes. Va sortir molt bé, va obrir forat ben aviat i es va passejar pel seu jardí hongarès a plaer. A més, la mala sortida de Bottas va evitar que ni el seu company pogués inquietar-lo. Verstappen, segon, va arribar a rodar a gairebé mig minut del ja líder. Sí que hi va haver lluita entre Verstappen, que millora la seva tercera posició a Estíria amb aquest segon lloc.