El pilot espanyol Raúl Fernández (KTM) ha aconseguit aquest dissabte la primera pole de la seva vida i sortirà al capdavant de la graella a la carrera de Moto3 en el Gran Premi de la República Txeca, i encapçalarà la primera línia de sortida al costat de l'hispà-argentí Gabriel Rodrigo (Honda) i el japonès Tatsuki Suzuki (Honda), segon del Mundial.

El madrileny, de 19 anys i setè classificat del campionat, ha comandat la sessió des del començament i s'ha emportat el premi amb un temps de 2.08.372, beneficiant-se de l'estratègia de no poder donar l'última volta, en la qual han caigut gran part dels pilots.

Després d'una Q1 en la qual Tony Arbolino (Honda), Darryn Binder (KTM), Jaume Masià (Honda) i Andrea Migno (KTM) han aconseguit la seva plaça per a la següent sessió, els pilots han saltat a la pista i han tractat d'enderrocar a Fernández, el més ràpid també en els lliures.

En aquesta lluita ha quedat fora aviat, en anar-se a la grava, el tercer del Mundial, el britànic John McPhee (Honda). No obstant això, ha estat el temps el que ha jugat a favor de l'espanyol; gran part dels corredors han saltat a pista massa tard per a l'últim intent i Fernández, que tampoc ha pogut donar l'última volta, s'ha adjudicat la pole.

D'aquesta manera, sortirà primer per davant del japonès Tatsuki Suzuki, que fins al moment havia dominat les tres sessions de qualificació de la temporada, i de Gabriel Rodrigo.

Quant a la resta d'espanyols, Jeremy Alcoba (Honda) partirà sisè, i el líder del Mundial, Albert Arenas (KTM) encapçalarà la tercera fila, setè. Masià sortirà tretzè, Carlos Tatay (KTM) ho farà vint-i-dosè, Alonso López (Husqvarna) vint-i-cinquè i Sergio García Dols (Estrella Galícia 0,0) vint-i-setè.