El francès Johann Zarco (Ducati) va sorprendre ahir, després de conquistar la seva primera pole de MotoGP en el Gran Premi de la República Txeca, encapçalant una primera fila de tres pilots d'equips satèl·lits al costat del seu compatriota Fabio Quartararo (Yamaha) i l'italià Franco Morbidelli (Yamaha), en una jornada desastrosa per a Repsol Honda, que tancarà la graella.

Una caiguda del líder Quartararo, en l'última volta, va permetre a Zarco obtenir la primera posició amb un crono d'1: 55.687. Mentre que Aleix Espargaró (Aprilia) va tancar una excel·lent sessió i començarà quart, encapçalant una segona fila espanyola amb Viñales i Pol, cinquè i sisè, respectivament. «Hem d'entendre com sortim i quin pneumàtic, no em preocupa ser cinquè», va dir el de Roses.

D'altra banda, el gironí Albert Arenas sortirà setè a Moto3 després d'una altra Q2 surrealista en la qual 15 pilots van quedar-se sense marcar temps en l'últim intent per aconseguir la volta ràpida perquè els van donar bandera abans de creuar la meta. El madrileny Raúl Fernández va fer la pole.