Josep Maria Bartomeu està disposat a fer un pas a la banda si el problema perquè Leo Messi segueixi vestint la samarreta blaugrana és ell, segons va avançar TV3 i es va anar confirmant durant la tarda. «Si el problema soc jo, me'n vaig», va dir al seu entorn proper Bartomeu després que el jugador argentí no hagi fet marxa enrere en el desig d'anar-se'n dos dies després d'haver enviat al club blaugrana el burofax en el qual anunciava les seves intencions.

La condició que posa Bartomeu és que Messi digui públicament que el problema perquè segueixi al Barcelona és la continuïtat de l'actual president. La dimissió de Bartomeu, de tota manera, no suposaria la de la seva junta directiva. D'aquesta manera, agafaria el relleu en el comandament del Barcelona el vice-president primer, Jordi Cardoner, fins al 30 de juny de 2021 i les eleccions seguirien previstes per al primer partit al Camp Nou després del 15 de març.

Això permetria a l'actual junta directiva seguir sent l'encarregada de tancar els comptes del seu mandat i evitar una possible acció de responsabilitat per part de la següent junta que es fes càrrec de club. En el burofax, Messi va demanar sortir gratis de l'entitat blaugrana fent referència a una clàusula alliberadora que té a final de temporada des que va renovar el seu contracte el 2017. Tot i que aquesta especifica que el dia límit per utilitzar-la és el 10 de juny, l'argentí entén que el fet que la temporada hagi conclòs a l'agost a causa del coronavirus converteix aquest any en particular.

De tota manera, i malgrat el gest que ha ofert Bartomeu, el club manté que no deixarà sortir l'astre argentí de franc i que si vol anar-se'n haurà de venir algun club a pagar la clàusula de 700 milions d'euros o bé a negociar el seu traspàs. Algunes informacions situen Messi a l'òrbita del Manchester City, un dels pocs clubs amb prou capacitat financera per pagar el seu sou. En aquest sentit, diverses informacions indicaven ahir que ja hi hauria hagut una primera presa de contacte entre el club citizen i es parlava d'una primera proposta de 100 milions d'euros a més a més de tres jugadors: Gabriel Jesus, Èric Garcia i Angeliño Tasende.

De moment, però, el jugador argentí té previst presentar-se a les proves PCR que els membres de la primera plantilla del Barcelona hauran de passar el diumenge abans de començar els entrenaments de la nova temporada 2020-21 el dilluns. També, segons el diari Sport, es plantejaria donar la seva versió de la petició de marxar del Barça. Messi encara no ha parlat, i s'està plantejant fer-ho perquè també es conegui el seu pensament.

D'altra banda, Ronald Koeman, el nou entrenador del Barcelona, ha promès a Antoine Griezmann un increment de la seva rellevància en l'equip respecte a la seva primera temporada al club blaugrana. En concret, el tècnic holandès li va assegurar en una xerrada que ha estat revelada per L'Equipe que tornaria al paper que tenia a l'Atlètic de Madrid, allunyat de la banda i amb llibertat de moviments en l'atac, fet que el convertiria en més productiu.