La tennista espanyola Carla Suárez va anunciar ahir que pateix limfoma de Hodgkin, un càncer que afecta el sistema limfàtic, i estarà sis mesos sotmesa a tractament de quimioteràpia. Suárez, de 31 anys i situada en el lloc 71 del rànquing WTA, que afrontava la seva última temporada com a professional, va emetre un comunicat en el qual va explicar la seva situació.

«Porto un temps sense poder completar amb normalitat els meus entrenaments en pista i les meves rutines de gimnàs. En exposar-me a la intensitat que exigeix la preparació esportiva i professional el meu cos ve responent amb una indisposició general, assenyala Carla Suárez, que va ser ingressada fa dies en un centre hospitalari.

«Hem buscat respostes mèdiques davant l'aparició d'aquests símptomes. Les diferents proves realitzades m'han exigit repòs i m'han impedit participar en els dos tornejos organitzats a Nova York durant agost i setembre, com era la meva il·lusió després de tantes setmanes fora de la competició», afegeix la jugadora canària. «Els resultats clínics han confirmat l'aparició d'un limfoma de Hodgkin en el meu cos. L'equip mèdic m'indica que la detecció és primerenca, la seva proliferació és curable i de petites dimensions. La reacció serà immediata. Seguirem un tractament de quimioteràpia durant els pròxims sis me