El madrileny Carlos Sainz (McLaren) va fregar ahir la victòria en el Gran Premi d'Itàlia, el vuitè del Mundial de Fórmula 1, que es va disputar en el circuit de Monza i que va acabar enduent-se el francès Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Gasly va aconseguir la seva primera victòria en F1 amb només quatre dècimes d'avantatge sobre Sainz, de 26 anys -el millor resultat del madrileny era el tercer de l'any passat en el Gran Premi del Brasil-, que va aconseguir ahir el seu segon podi en la categoria, en una prova en la qual el canadenc Lance Stroll (Racing Point) va ser tercer i que el líder del Mundial, l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va concloure setè.

Sainz va signar el podi número 101 per a Espanya en Fórmula 1. Amb anterioritat ho havien aconseguit Fernando Alonso (97 vegades), el marquès de Portago i Pedro de la Rosa (tots dos amb un). Un altre anglès, Lando Norris, company de Sainz a McLaren, va finalitzar quart, per davant del finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) i de l'australià Daniel Ricciardo (Renault); en una carrera en què el mexicà Sergio Pérez (Racing Point va acabar desè.

El francès Esteban Ocon (Renault) va acabar vuitè, just per davant del rus Daniil Kvyat, novè amb l'altre Alpha Tauri. Una escuderia que va celebrar el seu segon triomf de la seva història, des que l'alemany Sebastian Vettel va guanyar, amb Toro Rosso, en aquest circuit, el 2008.

«Estic gairebé decebut»

El pilot espanyol de McLaren va reconèixer que estava «gairebé decebut» amb el segon lloc , ja que va estar molt prop de superar el guanyador de la cita, el francès Pierre Gasly (Alpha Tauri), i va assegurar que va tenir «mala sort» amb l'aparició del cotxe de seguretat, encara que va poder recuperar-se després de la bandera vermella.

«És increïble. Estic gairebé decebut amb el segon lloc. Creia que tenia possibilitats de lluitar per la victòria, hi hem estat molt a prop. En una carrera normal, segon era el màxim a què podia aspirar. Teníem molt bon ritme, ens ho mereixem», va assenyalar després de la carrera. A més, el madrileny va lamentar l'aparició del cotxe de seguretat després d'un incident del monoplaça del danès Kevin Magnussen (Haas): «Hem tingut mala sort amb el cotxe de seguretat, però hem fet una bona feina recuperant-nos després de la bandera vermella. Hem estat molt ràpids tot el cap de setmana i sento que podia haver dominat amb facilitat tota la prova».