El colombià Miguel Ángel «Superman» López es va imposar ahir en l'etapa reina del Tour de França, amb meta al coll de la Loze, i es va col·locar tercer de la general, dominada per l'eslovè Primoz Roglic, cada vegada més a prop de guanyar el seu primer títol a la ronda francesa. El ciclista de l'Astana, que debutava a la prova, es converteix en el catorzè colombià que hi guanya una etapa, el segon d'aquesta edició després Daniel Martínez.

Superman va ser el gran beneficiat d'aquest port inèdit, de categoria especial, i es va convertir en el primer dels favorits per fer caure la parella eslovena formada per Roglic, primer, i el seu compatriota Tadej Pogacar, segon, a la general. El colombià està a 1.26 del mallot groc a falta d'una altra etapa alpina i de la contrarellotge definitiva el proper dissabte a La Planche des Belles Filles. Pogacar, que va ser tercer de l'etapa, està ara a 57 segons de Roglic, segon, i que només va perdre 15 segons.

El gran derrotat va ser el colombià Rigoberto Urán, que era tercer a la sortida i que després de perdre gairebé 2 minuts va caure a la sisena plaça a 3.24 del líder i a gairebé 2 minuts de podi. L'australià Richie Porte és quart a 3.05 de Roglic i a més de minut i mig de Superman, mentre que el britànic Adam Yates se situa cinquè a 3.14 del primer classificat.

Mikel Landa, que va veure com el seu equip, el Bahrain, enduria la cursa durant tota la jornada, va acabar despenjant-se al port definitiu, va perdre 1.20 pel que fa a López i va caure a la sisena plaça a 3.27 del líder. El podi el té ara a 2 minuts. El seu compatriota Enric Mas, que va ser sisè a la meta, se situa vuitè a 4.18.

El colombià Nairo Quintana va defallir en l'ascens a la Madeleine, primera dificultat muntanyosa del dia i va perdre una minutada que l'allunya del top 10 que tancava fins ahir. La jornada havia començat amb la notícia de l'abandó del defensor del títol, el colombià Egan Bernal, amb problemes físics i que havia cedit molt temps en les dues últimes etapes. L'etapa va estar marcada per una escapada, amb gent de renom com Julian Alaphilippe (Deceunick-Quick Step), Gorka Izagirre (Astana) i un Richard Carapaz (Ineos) que va ser el millor, aguantant en solitari fins a 3 quilòmetres de meta.

Etapa: 1. Miguel Angel López, 4:49:08; 2. Primoz Roglic, a 15 segons; 3. Tadej Pogacar, a 30 seg. General: Primoz Roglic, 74:56:04; 2. Tadej Pogacar, a 57 seg.; 3. Miguel Angel López, a 1:26;