L'eslovè Tadej Pogacar (UAE Emirates), de 21 anys, va entrar al llibre d'or del Tour de França plantant per primera vegada la bandera del seu país dalt de tot del podi de París. És el segon més jove de la història en vestir-se de groc a la ronda francesa. El francès Henri Cornet es va imposar el 1904 amb gairebé 20 primaveres.

El nou fenomen del pilot mundial, que va rematar el títol l'any del seu debut amb una inoblidable lliçó a la crono de dissabte, s'emporta dos mallots més a banda del groc, el de punts vermells de rei de la muntanya i el blanc de millor jove. Tres peces, el mateix que va fer Eddy Merckx el 1969.

Un magnífic èxit d'un novell que va travessar la meta de rigorós i total color groc, bicicleta inclosa, i emocionat als Camps Elisis, on es va sumar a la festa l'irlandès Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) com a vencedor a l'esprint de la darrera etapa, donant brillantor al mallot verd que ha guanyat 7 vegades Peter Sagan, ara en hores baixes.

Bennett va ser implacable en l'empedrat dels Camps Elisis. Va aixecar els braços celebrant el doblet, amb un temps de 2 h.53.32, a una mitjana de 42,2 km/h. Va guanyar el pols a dos il·lustres, el campió del món Mads Pedersen (Trek) i el mateix Sagan (Bora Hansgrohe). Va ser el tancament de l'edició 2020 després del passeig triomfal de 122 quilòmetres d'homenatge a Pogacar i tots aquells que han aconseguit sobreviure a les tres setmanes del Tour amb mascareta.

Eslovènia al capdamunt, protagonisme total de Pogacar i Roglic de principi a fi, i desenllaç entre ells que queda plasmat en la història. Dues banderes d'aquest petit país al podi, un himne i dos rivals amb la mà al pit escoltant-lo amb diferent emoció. L'extrema felicitat del jove, i el conformisme obligat de Roglic, de 30 anys, fred i calculador, privat l'últim dia de manera dolorosa de repetir l'escena de la Vuelta. Al costat d'ells l'australià Richie Porte, tercer classificat. Fora del calaix, en llocs de les medalles de xocolata, les dues referències espanyoles en aquest Tour. Mikel Landa va igualar el quart lloc de 2017; Enric Mas va acabar cinquè

Etapa: 1. Sam Bennett, 2:53.32; 2. Mads Pedersen, mt; 3. Peter Sagan, mt; General: 1. Tadej Pogacar, 87:20.05; 2. Primoz Roglic, a 59 segons; 3. Richie Porte, a 3:30; 4. Mikel Landa, a 5:58; 5. Enric Mas, a 6:07;