Les autoritats italianes investiguen si l'examen pel qual el davanter uruguaià Luis Suárez va obtenir la seva ciutadania al país va poder estar arreglat i va comptar amb antelació amb les preguntes i els temes a tractar.

La investigació l'estan duent a terme la Guàrdia di Finanza i la Fiscalia de Perusa i, segons les primeres investigacions, Suárez podria haver comptat amb ajuda per aprovar l'examen i fins i tot podria haver estat puntuat abans de respondre a les preguntes, es llegeix en un comunicat .

El jugador de moment no està sent investigat, tot i que sí que ho està la rectora de la Universitat de Perugia, Giuliana Grego Bolli, i el director Simone Olivieri.

Segons apunten els mitjans italians, l'encarregada de preparar el jugador per a l'examen va ser Stefania Spina, que ha reconegut que el jugador del Barça "no parla una paraula" d'italià, "no conjuga verbs" i "parla a l'infinit".

La Universitat per a Estrangers de Perugia ha reiterat la correcció i transparència dels tràmits seguits per a l'examen del futbolista.

El passat 1 de setembre els diaris italians van apuntar al fet que Suárez podria estar negociant un fitxatge amb el Juventus si el futbolista aconseguia un acord favorable de sortida amb el club blaugrana, ??ja que el seu contracte és vàlid fins 2021. El Barça i Suárez tenen pactada la rescissió del seu contracte.