El FC Barcelona ha obert la seva temporada amb una golejada davant el Vila-real (4-0) liderada pel jove Ansu Fati, autor d'un doblet i víctima d'un penal convertit per Leo Messi en un partit que estava sentenciat al descans i que porta una mica de calma a un club molt necessitat d'ella.

Després d'un estiu tràgic, marcat per l'estrepitosa eliminació europea i l'intent de fugida de Leo Messi, el Barça sospirava per una estrena còmoda i ho ha aconseguit gràcies al joc de Fati, que s'ha fet amb la titularitat en el primer partit oficial sota el comandament de Ronald Koeman.

El neerlandès va calcar l'alineació de l'últim assaig en el Trofeu Gamper: la mateixa defensa de la passada temporada, el nou doble pivoti Busquets-De Jong, Coutinho en la mitjapunta i Messi com a davanter centre, relegant a Antoine Griezmann a la banda. El francès va ser l'únic dels quatre atacants que no va aconseguir destacar.

I va ser Ansu el millor de tots. L'internacional espanyol va forjar una excel·lent aliança amb Jordi Alba en la banda esquerra i va tornar boig a Mario Gaspar, que va estar tan desaparegut com la resta de jugadors grocs en una fatídica primera part. Al descans ja lluïa el 4-0 en el marcador i era pràcticament segura la tretzena derrota d'Unai Emery en d'altres visites al Camp Nou.

La golejada va arrencar al quart d'hora, quan Clement Lenglet va ficar una passada llarga a Alba, que va guanyar la línia de fons i centre enrere per a l'arribada d'Ansu, letal en la rematada. Quatre minuts després, Coutinho va conduir un contraatac amb mestratge i va habilitar el mà a mà entre el seu jove company i Sergio Asenjo, batut per baix.

PAU TORRES REMATA LA NIT PER OBLIDAR EL VILA-REAL

El 'xou' d'Ansu va culminar amb un penal provocat davant Mario Gaspar que Messi es va encarregar d'anotar a la mitja hora. Dissetena temporada consecutiva de l'argentí marcant en Primera Divisió, una possibilitat que estava molt en l'aire fa tan sols una setmanes. Es va passar tot el partit buscant el doblet, però li ho va impedir Asenjo amb diverses parades de mèrit.

El daltabaix del Vila-real va créixer amb l'infortuni de Pau Torres, que va anotar en pròpia porta. Messi va centrar i el central de la selecció va buidar cap a la seva pròpia porteria davant l'amenaça de Busquets, una pujada a l'atac que es va poder permetre perquè ara De Jong li cobreix l'esquena i viceversa.

L'equip castellonenc tampoc va aconseguir reaccionar en la segona part i el partit es va destensar per complet, deixant com a al·licients les noves cares al Camp Nou, Pedri, Trincao o Pjanic, que és van estrenar en partit oficial. L'extrem portuguès va deixar jugades interessants i es va procurar una bona ocasió de gol.

D'aquesta manera, el Vila-real va encaixar la seva primera derrota del curs sense tot just oposar resistència i el Barcelona va sumar el seu primer triomf amb més folgança de la prevista. La seva revàlida arribarà dijous que ve a Vigo, una de les ciutats on es va deixar un tros de l'última Lliga.FITXA TÈCNICA

--RESULTAT: BARCELONA, 4 - VILA-REAL, 0 (4-0 al descans).

--ALINEACIONS:

BARCELONA: Neto; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets (Pjanic, min.78), De Jong; Ansu (Dembele, min.70), Coutinho (Pedri, min.70), Griezmann (Trincao, min.78); i Messi.

VILLARREAL: Asenjo; Mario Gaspar, Albiol (Funes Mori, min.84), Pau Torres, Estupiñán; Chukwueze (Kubo, min.75), Coquelin (Trigueros, min.46), Parejo, Moi Gómez; Gerard Moreno (Bacca, min.84) i Alcácer (Iborra, min.46).