La gironina Paula Badosa ha aconseguit una històrica classificació per a vuitens de final de Roland Garros en la seva primera participació en el torneig, després de derrotar a Jalena Ostapenko, guanyadora l'any 2017, a qui ha derrotat per 6-4 i 6-3 en una hora i 22 minuts.

La jugadora de Begur continua trencant marques en la que ja és la seva millor actuació, després d'haver derrotat a tennistes amb millor ránking. Després de la seva victòria, s'ha cobert el cap amb la tovallola, per intentar creure's la gesta que ha aconseguit.

La 87 del món ja ha superat a dues guanyadores del Gran Slam, ja que en la ronda anterior va vèncer a l'estatunidenca Sloane Stephens, guanyadora de l'Open dels Estats Units del 2017 i que va arribar a ser tercera del món.

La gironina sembla haver elevat el seu nivell i guanyar confiança amb victòries com aquesta, una experiència que li ha servit contra Ostapenko, una rival que posa l'ànima en cada cop. Ostapenko va desenvolupar el seu joc ofensiu, basat en la permanent cerca de cops guanyadors. Una tàctica que li va portar a guanyar al Roland Garros contra tot pronòstic fa tres anys, però que des de llavors no li havia permès apuntar-se cap partit del Gran Slam.

A París va tornar a retrobar-se amb el triomf, fins que es va creuar amb Badosa.Quan la bola entra, la bàltica és una rival temible, com va comprovar en aquest torneig la txeca Karolina Pliskova, segona favorita, que només va sumar sis jocs en el seu duel de segona ronda. Però no sempre està encertada Ostapenko, que davant de Badosa va cometre 43 errors i 32 cops guanyadors.

Enfront d'aquesta fúria, Badosa va mantenir la calma, es va aplicar per tal de posar el seu ritme i obligar la seva contrincant a arriscar cada vegada més, fins que a poc a poc es va fer amb el partit. L'espanyola va minimitzar els errors, només en va cometre 10. Una calma que ha après en els últims temps la tennista de Begur, que a principis de temporada va donar un gir a la seva carrera, va canviar d'entrenador i està començant a collir resultats.

El seu següent rival serà l'alemanya Laura Siegemund, que es va classificar pels seus primers vuitens de final després de derrotar la croata Petra Martic, preferida 17, per 6-7(5), 6-3 i 6-0.