La selecció espanyola va exhibir identitat en un brillant primer temps a Lisboa, amb un equip renovat que va arraconar Portugal i al qual només li va faltar el gol, abans de mantenir-se dret davant del patiment de la represa, quan es va veure salvat pels pals en dues ocasions i perdonat per Joao Félix en l'última acció d'un amistós sense gols però vibrant.

Luis Enrique va apostar per la qualitat de Dani Ceballos i Sergio Canales al mig de camp, l'aparició entre línies de Dani Olmo, la fam de gol de Rodrigo i un punta de referència com Gerard Moreno. Van posar a prova Rui Patricio des de l'inici i el porter va mantenir a la seva selecció en el partit. Van ser vuit arribades i quatre xuts a porta, en uns moments en què Espanya va protagonitzar un festival al qual li va faltar l'encert final.

A la represa es va notar el canvi de perfil dels migcampistes. De Ceballos i Canales a Mikel Merino i el debutant Campaña. Espanya es va encallar de cop. La velocitat en els últims metres de Portugal iniciava una fase de patiment per als de Luis Enrique i els pals els van salvar. Van repel·lir inicialmen un xut amb l'esquerra a l'escaire de Cristiano Ronaldo, que va assistir en la segona oportunitat per a l'arribada lliure de marca de Renato, que va xutar al travesser.

La bona notícia per a la selecció espanyola va arribar amb el notable debut d'Adama Traoré, un futbolista diferent en l'ecosistema espanyol. Potència pura, velocitat i regat. Va generar perill cada vegada que va tocar la pilota. Va assistir perquè Olmo fallés l'ocasió més clara i va acariciar el gol amb un xut creuat. En tot cas, Luis Enrique continua sense perdre des del seu retorn.