El pilot espanyol Raúl Fernández (KTM) ha aconseguit aquest dissabte la pole per a la carrera de Moto3 del Gran Premi d'Aragó i comandarà una primera fila en la qual l'acompanyaran l'italià Celestino Vietti (KTM) i el líder del Mundial, el gironí Albert Arenas (KTM), que partirà amb avantatge sobre el japonès Ai Ogura (Honda), vuitè, per intentar confirmar la seva primera posició en el campionat.

D'aquesta manera, el pilot madrileny aconsegueix en el MotorLand Aragó la seva quarta pole del curs i de la seva vida després d'una sessió en la qual va dominar de principi a fi, sense oposició, per davant del guanyador de la setmana passada en el Gran Premi de França.

Mentrestant, Arenas, que va desplaçar en l'últim moment a Alonso López (Husqvarna) de la primera línia de graella, té una oportunitat d'or per a augmentar el seu avantatge en el Mundial sobre Ogura, que només va poder ser vuitè i al que li treu una renda de sis punts.

Després de l'entrada limitada de públic a Misano i Le Mans, les graderies del Circuit d'Alcanyís van rebre buides als pilots del Mundial. Raúl Fernández, setè la setmana passada a Le Mans, va ser el primer a establir un crono de referència (1.57.681) mancant deu minuts per al final de la Q2, i ningú va aconseguir prendre-li.

Quant a la resta d'espanyols, Alonso López va ser finalment quart, Carlos Tatay (KTM) sortirà setè, Sergio García Dols (Estrella Galícia 0,0) partirà catorzè i Jeremy Alcoba (Honda) i Jaume Masià (Honda) ho faran setzè i dissetè respectivament.