El Bàsquet Girona ja sap el pa que s'hi dona a LEB Or. Els gironins han perdut a Fontajau en la seva estrena a la categoria contra un Alacant, intens i ple de jugadors experimentats, que ha anat gairebé sempre per davant (amb màximes de 12 punts en el segons quart) i que no s'ha posat nerviós quan els gironins, defensant bé i amb un bon bàsquet, han remuntat arribant a un final ajustat. Un triple d'Albert Sàbat a mig minut per acabar semblava que deixava marge per adornar la remuntada amb una victòria (77-79), però entre Galan i Llompart han acabat de lligar el partit per als visitants davant uns 700 espectadors a Fontajau, inclòs el president del club Marc Gasol (77-83).

La posada en escena del partit ha estat una lliçó pràctica de l'Alacant sobre què és la LEB Or. Els gironins s'han trobat amb un equip molt intens al darrere i ple, molt ple, de jugadors amb una fulla de serveis carregada d'hores i més hores en la categoria. Pedro Llompart, Txemi Urtasun, o el nord-americà Justin Pitts, amb l'ajuda d'interiors molt fisics, han despertat, de cop, al Bàsquet Girona del dolç somni d'una pretemporada amb cinc victòries en cinc jornades.

Els gironins tot just estaven entrant la pista i Llompart ja els hi havia clavat nou punts: 6-15. I després de Llompart, ha arribat el torn d'Urtasun que, ja en el segon quart, ha posat l'Alacant per primer cop amb més de 10 de marge en el marcador. Un 19-33 que, poc després, s'ha convertit amb un triple de Pitts en el que seria la màxima diferència dels visitants en tot el partit: 21-33. Dotze punts que semblaven presagiar una dura estrena gironina a la categoria. I aquí ha aparegut el caràcter. Primer el d'Àlex Llorca que, amb cinc punts seguits, ha tret pressió al moment d'angoixa que en què vivia l'equip de Carles Marco. I, partir d'aquest moment, collant més en defensa per poder córrer el Bàsquet Girona ha anat donant-li la volta al partit fins a posar-se per davant amb un bàsquet després de pilota recuperada de Gerard Sevillano (40-39). Al descans, l'Alacant guanyava 42-44, gràcies a un triple de Justin Pitts (14 punts al descans), però la derrota per només dos punts era una gran notícia per al Bàsquet Girona després de com havia començat el partit.

L'esforç per no marxar de partit havia deixat el Girona amb la factura de les tres de Rozitis abans del descans i, només de començar el tercer quart, s'hi ha afegit també la tercera de Schaftenaar. L'Alacant no ha intentat aprofitant entrant més pilotes als seus interiors, els físics Zohore i Gjuroski, però ha tornat a ser el veterà Urtasun qui ha obert una mica de forat amb un triple (44-51). Era un altre moment per gent de caràcter i aquí Logan, debutant a la categoria, n'ha demostrat amb cinc punts seguits o un dels puntals del vestidor, Gerard Sevillano, amb dues cistelles consecutives i llançant-se per terra en una la penúltima defensa gironina del quart que va acabar amb l'Alacant esgotant la possessió. Semblava que el 58-60 seria una bona manera d'acabar el tercer quart, però, Justin Pitts, un altre cop Pitts, va clavar un triple des de la seva pista en el darrer segon. Cinc punts per sota i un quart per jugar-se.

Cinc punts que, de cop, s'han eixugat just quan faltaven cinc minut per al final amb un triple de Schatenaar i un bàsquet, ja habitual, de Sevillano després de pilota recuperada (68-68). Els gironins tenien problemes per aturat Pitts, sis punts seguits (73-76), però la cinquena falta del nord-americà ha estat una patacada pels alacantins a menys de tres minuts. Amb experiència per donar i per vendre, l'equip que entrena l'exbase Pedro Rivero ha buscat anar sovint a la línia de tirs lliures per continuar sumant. Amb 74-79, després d'un bàsquet de Gjuroski, ha estat la porta d'entrada a uns moments de nervis, errades i dues faltes en atac (una de Busquets i la següent de Galán), que no han permès moure el marcador fins a l'estratòferic triple rebent i tirant d'Albet Sàbat a 40 segons del final: 77-79. Un final a cara o creu que ha caigut del costat de l'Alacant amb un bàsquet de Galán després d'una assistència de Llompart (77-81 que acabarien sent 77-83 amb dos tirs lliures més de Llompart ja al final).