L'Espanyol va derrotar amb comoditat el Mirandés al RCDE Stadium amb un gol de Fran Mérida als tres minuts i un altre de Puado al 43, deixant vist per a sentència un xoc que va esdevenir monòleg blanc i blau massa aviat, sense cap xut a porta del rival.

L'amfitrió es va avançar als tres minuts amb un gol de Fran Mérida. El migcampista va tenir molts metres per avançar directament cap a la porteria i va enviar la pilota a l'escaire amb una fuetada que estarà en tots els resums de la jornada. Els blanc i blaus van sortir molt més endollats que el rival.

De fet, el Mirandés no va reaccionar al gol periquito. L'Espanyol manava fins al punt d'acorralar el rival al seu camp. Estava molt còmode. El conjunt visitant, per la seva banda, ho va intentar amb centres des de la banda, encara que els centrals periquitos estaven sempre atents.

L'escalada blanc i blava va tenir èxit a pocs minuts de la mitja part. Puado va rematar una pilota perduda a l'àrea després d'un servei de falta d'Embarba, que va anar al pal després de rebotar en un jugador rival. La defensa burgalesa no tenia el seu dia i va tornar a encaixar una diana evitable, que encarrilava en excés el xoc.

Els de José Alberto López no van canviar el guió a la represa. De fet, l'Espanyol va amenaçar amb engreixar la distància amb un possible penal a Pedrosa que el VAR va desestimar. Els canvis mantenien el domini: Jofre Carreras va tenir un u contra u davant Lizooain que no va concretar.

El Mirandés era inofensiu, mentre que els de Vicente Moreno mantenien la pressió. Raúl de Tomás fins i tot va signar un gol, anul·lat per fora de joc, en el 72. Alguna acció aïllada de Jackson era l'únic destacable del quadre visitant. El xoc no tenia història i el marcador es va mantenir inalterable.