L'Spar Girona té jugadores espectaculars en la seva plantilla. Estrelles, com la darrera d'arribar, Chelsea Gray, amb un bàsquet que entra pels ulls a qualsevol espectador, aficionat o no, que les vegi jugar. Veus un parell d'accions de Gray, dues passades de Laia Palau o com es mouen per la pista Vasic o Elonu i ja captes que sí, que «són molt bones». Adonar-te que Julia Reinsigerova té un enorme impacte en tots els partits que juga, gairebé imparable per moltes rivals, o que Frida Eldebrink té moltes hores tampoc és molt difícil. Salta a la vista. Ara, per saber una de les grans veritats d'aquest Spar Girona, t'ha d'agradar una mica més el bàsquet. I apreciar que María Araújo és la jugadora que qualsevol entrenador, o companya de vestidor, volen al seu equip. I ahir ho va tornar a demostrar. L'Uni es va emportar de Tenerife la seva sisena victòria en sis partits derrotant el Ciudad Encantada (48-80) en un partit que va quedar absolutament decidit en un primer quart de pel·lícula de les gironines que va acabar amb les locals, que fins ahir només havien perdut un partit, vint-i-un punts per sota (5-26).

Vasic, Palau, Eldebrink, Reisingerova, Gray al final... Tot l'Spar Girona va fer un gran primer quart, però la protagonista de l'excel·lent posada en escena gironina va ser María Araújo. I no només agafant rebots, lluitant o aportant intangible. Si no fent absolutament de tot. Tres triples, deu punts i quinze de valoració en vuit minuts... Una exhibició que, al costat de la capacitat per treballar en defensa que tenen jugadores de tant renom com les de l'Uni, van deixar sense cap capacitat de reacció a les locals. I allà gairebé es va acabar el partit, tot i alguns intents de reacció local en el tercer quart quan, per primer cop en molts minuts, van baixar dels vint punts de diferència. L'Spar Girona no es va posar nerviós, ni tan sols per la quarta falta de Reisingerova o per alguna ratxa d'anotació d'Atkinson, i, amb la cirereta final dels triples de Paola Ferrari va acabar guanyant per trenta-dos punts de diferència (48-80). Per cert, María Araújo ha acabat amb 20 punts, 14 rebots i 33 de valoració.