El pilot japonès Takaaki Nakagami (Honda) ha aconseguit aquest dissabte la pole per a la carrera de MotoGP del Gran Premi de Terol i liderarà la primera fila de graella al costat de l'italià Franco Morbidelli (Yamaha) i el seu compatriota Àlex Rins (Suzuki), mentre que el líder del Mundial, Joan Mir (Suzuki), sortirà dotzè. El rosinc Maverick Viñales sortirà des de la quarta posició.

Així, amb la primera pole de la seva vida en MotoGP, es converteix en el primer nipó a aconseguir-lo en la categoria regna des que l'aconseguís Makoto Tamada el 2004. És, també, el sisè 'poleman' diferent de l'any i el primer d'Honda.

El portuguès Miguel Oliveira (KTM) va estrenar el festival de líders en els primers minuts de la sessió, amb Pol Espargaró (KTM), que es va veure obligat a participar en la Q1, segon; el japonès Takaaki Nakagami (Honda) li va donar la rèplica, i Maverick Viñales (Yamaha) es va posar al capdavant després de ser el primer a baixar de l'1.48 (1.47.908).

També Àlex Rins (Suzuki), guanyador la setmana passada en aquest mateix escenari, i el britànic Calç Crutchlow (Honda) es van ajudar a pujar a la primera plaça, però va ser Nakagami el que va arribar al tram final de la Q2 com a rival a batre. No obstant això, el seu 1.46.882 amb el temps complert en la seva última volta llançada li va donar la primera pole de la seva vida en MotoGP.

Rins, aprofitant el rebuf del francès Fabio Quartararo (Yamaha), 'poleman' a Alcanyís la setmana passada, va aconseguir colar-se en la primera fila -la primera de la temporada-, just per darrere de l'italià Franco Morbidelli (Yamaha). Mentrestant, Viñales sortirà quart.

Per part seva, Mir, dotzè, haurà de protagonitzar una remuntada semblant a la de la setmana passada si vol conservar el lideratge de la categoria regna. Mancant 100 punts, el pilot balear (121) avantatja en sis unitats a 'El Diable' (115), que començarà sisè. Viñales (109) ocupa el tercer lloc de la general, mentre que l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) (106), que començarà dissetè, és quart.

Quant a la resta d'espanyols, Pol Espargaró (KTM) iniciarà la cita novè, junt per davant d'Àlex Márquez (Repsol Honda) -segon en el passat Gran Premi d'Aragó-, Iker Lecuona (KTM) i de Mir, dècim, onzè i dotzè, respectivament. Entre els quals no van passar a la Q2, Aleix Espargaró (Aprilia) sortirà tretzè i Tito Rabat (Ducati) vintè.

<h2>Albert Arenas començarà en la tercera posició a MOto3</h2>El pilot espanyol Raúl Fernández (KTM) s'ha emportat la pole per a la carrera de Moto3 del Gran Premi de Terol, per davant dels italians Tony Arbolino (Honda) i Celestino Vietti (KTM), mentre que el líder del Mundial, Albert Arenas (KTM), començarà cinquè.