Jaume Masiá (Honda) va aconseguir la seva segona victòria consecutiva, després d'imposar-se en el Gran Premi de Terol de Moto3 al circuit de Motorland Alcanyís. A més, va suposar el triomf número vuit-cents per al fabricant japonès Honda. D'aquesta manera, Masiá retalla distàncies i és a dotze punts del líder del mundial, que continua sent el gironí Albert Arenas (KTM).

Arenas va liderar bona part de la carrera i va intentar apuntar-se una nova victòria en un traçat que se li resisteix per culpa de la velocitat de la moto de Masiá. El pilot d'Honda va superar-lo en la llarga recta posterior de gairebé un quilòmetre. També van avançar-lo els dos japonesos, que es van beneficiar dels rebufs dels seus rivals per doblegar Arenas, que va haver-se de conformar amb la quarta posició.

Les noves sancions semblen haver fet un efecte «correctiu» al comportament dels pilots de Moto3 durant els seus entrenaments, perquè amb prou feines hi va haver tres sancionats: Alonso López (Husqvarna), Khairul Idham Pawi (Honda) i Barry Baltus (KTM, que van haver de complir amb una «volta llarga» al principi de la carrera.

Fulgurant sortida dels primers classificats amb un Raúl Fernández trepitjat per Arbolino i amb Albert Arenas sortint com una exhalació des de la segona línia. En arribar a la corba de final de recta, però, i per l'exterior l'autor de la pole, el gironí va saber imposar el seu domini competint fent al costat d'Arbolino. Tot i els intents protagonitzats per Masiá, Binder o Arenas, no va haver-hi possibilitat de trencar el grup i així es va arribar a l'última volta, en la qual tots els pilots involucrats s'ho van jugar tot a una sola carta. Arenas es va posar líder, però no va poder evitar que per velocitat el superessin tant Masiá com Sasaki i Toba. Després dels resultats dels seus rivals, manté el lideratge del mundial i amplia l'avantatge sobre Ai Ogura, novè, a 19 punts.