El veterà entrenador badaloní Alfred Julbe serà el substitut d'Eric Surís a la banqueta de l'Spar Girona i, si no hi ha cap contratemps, debutarà dimarts a la pista del Bembibre La junta directiva de l'Uni s'ha reunit aquesta tarda i ha decidit destituir el fins ara entrenador Eric Surís. Amb la confiança entre club i entrenador molt deteriorada després del diferent anàlisi que les dues parts feien del rendiment de l'equip la temporada passada, el club presidit per Cayetano ha decidit fer un canvi de rumb abans que aquest curs avancés. La decisió, però, arriba en un moment controvertit després que l'equip s'hagi classificat aquesta setmana per a la fase de grups de l'Eurolliga amb una victòria contra el Sepsi (76-54) i guanyar ahir el Cadí (50-71) -a la Lliga, l'Uni només ha perdut amb el València. "Des de la directiva, volem agrair els serveis prestats a l'entrenador, que sempre ha treballat amb professionalitat i dedicació durant la seva etapa com entrenador del primer equip i li desitja molta sort en la seva carrera esportiva", ha expressat el club en un comunicat.

Surís va arribar al club a la temporada 2016-2017 procedent del CB Salt i del GEIEG, on dues temporades enrere va aconseguir l'ascens de l'equip a la lliga EBA. En les seves dos primeres temporades va obtenir dos subcampionats en la Copa de la Reina i dos a la LF Endesa. La temporada 2018-2019 va alçar el títol de la lliga espanyola i la lliga catalana, a més d'arribar a la final de la Copa de la Reina i a les semifinals de l'Eurocup Women. També manté vigent el rècord del club de 17 victòries consecutives en lliga regular.

Alfred Julbe (1960) ha entrenat a Joventut de Badalona, Valvi Girona, Càceres o Saragossa a la Liga ACB i, després d'entrenar durant una etapa al Barça B, la seva darrera experiència havia estat al Llemotges francès. Julbe viu a Girona i coneix l'Uni perquè havia fet tasques de tecnificació al primer equip en l'etapa d'Anna Caula a la banqueta.