El britànic Hugh Carthy (EF Pro Cyling) va guanyar la dotzena etapa de La Vuelta amb final a l'Angliru, cima amb rampes superiors al 20 per cent. També va ser un bon dia per a Richard Carapaz (INEOS), qui arribava en la jornada d'ahir empatat Primoz Roglic (Jumbo Visma) en la classifiació general. L'equatorià va ser més fort que el seu rival en la cima asturiana i arrencarà amb 10 segons de marge respecta a l'eslovè, en la contrarelotge de demà.

El segon en classificat ahir va ser el rus Aleksandr Vlasov (Astana Pro Team), i el tercer Enric Mas (Movistar), qui va encendre la flama en l'última pujada, però finalment Carthy va ser més fort.

Classifiació de l'etapa

1. Hugh Carthy (EF Pro Cylcing), 3:08:40; 2. Aleksandr Vlasov (Astana Pro Team), a 16''; 3. Enric Mas (Movistar), m.t.; 4.Richard Carapaz (INEOS), m.t.; 5.Primoz Roglic (Jumo Visma), a 26''; 6. Sepp Kuss (Jumbo Visma), m.t.

Classifiació general

1. Richard Carapaz (INEOS), 48:29:27; 2. Primoz Roglic (Jumo Visma), a 10; 3. 1. Hugh Carthy (EF Pro Cylcing), a 32''; 4. Dan Martin (Israel Start-Up), a 35''; 5. Enric Mas (Movistar), a 1'50''; 6. Wout Poels (Bahrain), a 5'12''.